Представителят на задължителния претендент за пояса на IBF Кубрат Пулев

...
Представителят на задължителния претендент за пояса на IBF Кубрат Пулев
Коментари Харесай

Лагерът на Пулев предпочита Хърватия за сблъсъка с Джошуа

Представителят на наложителния кандидат за пояса на IBF Кубрат Пулев съобщи, че конфликтът за международните трофеи в тежка категория против английския първенец Антъни Джошуа може да се организира пред аудитория в Римски амфитеатър в Хърватия.

38-годишният българин, някогашен първенец в супер-тежка категория при дилетантите, трябваше да се изправи против Джошуа на „ Тотнъм Хотспър Стейдиъм “ на 20 юни в Лондон, само че дуелът бе отсрочен заради пандемията от COVID-19. Миналата седмица Британският боксов Борд по надзор (БББофК) показа, че се надява професионалният бокс да се завърне през юли без фенове, само че промоутърът Еди Хърн сподели, че Джошуа ще се биер при закрити порти единствено „ в краен случай “.

„ Дадохме си (двата лагера) четири седмици, с цел да разгледаме нов вид, в случай че обстановката и ограниченията в Англия не се трансформират “, сподели мениджърът на Пулев Ивайло Гоцев пред публицисти след разискването на ситуацията с лагера на Джошуа. „ Обсъждаме Хърватия, там има неповторим Римски стадион – „ Пула Арена “, и се водят усилени договаряния “, добави той, казвайки още, че борбата евентуално ще се организира през август или септември. Римският амфитеатър в северния град на Адриатическо море Пула е добре прочут с провеждането на концерти на международни музикални величини като Лучано Павароти, Стинг и Елтън Джон. Два хокейни дуела бяха изиграни там през 2012.

„ Харесваме тази алтернатива, тъй като се намира в Европа, в средата на континента. Арената сама по себе си подготвя към невиждано събитие в наше време. Ще има и опция за фенове, в случай че бъдат взети верните ограничения. Трябва да има взаимно единодушие. Искаме параметрите и изискванията да са от изгода и за двете страни. Те не могат да се срещнат в България, тъй като Джошуа няма да е склонен. Той искаше да се бие вкъщи, само че форсмажорни условия доведоха до смяна. Кубрат, въпреки това, бе подготвен да се бие с Джошуа в задния му двор, даже в случай че съдиите бяха от фамилията му “, сподели още Гоцев.

30-годишният британец си върна поясите на WBA, WBO и IBF след победа по точки след единомислещо съдийско решение над мексиканеца Анди Руис-младши в Саудитска Арабия през декември. Джошуа в началото трябваше да се бие с Кубрат Пулев на стадион „ Принсипалити “ в Кардиф през октомври 2017, само че Кобрата се отдръпна, откакто получи контузия на рамото по време на спаринг. Пулев, един от най-известните български спортисти, се бори за международната купа в тежка категория на IBF през 2014, когато отстъпи на тогавашния първенец Владимир Кличко в Хамбург след нокаут в петия рунд. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР