Представителят на ВКБООН, Агенцията на ООН за бежанците в България

...
Представителят на ВКБООН, Агенцията на ООН за бежанците в България
Коментари Харесай

Агенцията на ООН за бежанците представя плана за 2023 г.

Представителят на ВКБООН, Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците в България - Седа Кузуджу, ще показа през днешния ден съставния елемент на организацията по проекта за 2023 година На 16 февруари, 18 сътрудници в София – Организация на обединените нации и филантропични организации – насочиха апел за набиране на 43,4 милиона щатски $, с цел да оказват помощ на българското държавно управление да обезпечи жизненоважна поддръжка за до 200 000 бежанци от Украйна в България.

Кузуджу ще подчертава върху апела на ВКБООН за бежанците от Украйна и отговорът на интернационалната организация и общи финансови потребности от 19,4 милиона щатски $.

Срещата с медиите ще се организира на британски език с възложен превод в залата.

През 2023 година дейностите на ВКБООН ще са ориентирани към поддържането и по-нататъшното развиване на удобната среда за протекция и решения за украинските бежанци в България. ВКБООН ще предизвиква включването на бежанци в дълготрайните решения, които взима и управлява държавното управление в границите на тактиките на страната и локалните управляващи.

ВКБООН ще поддържа бежанци от Украйна, като работи с държавното управление за обезпечаване на безвреден и безконтролен достъп до територията на България и краткотрайна протекция. ВКБООН ще ускори застъпническата си активност, построяването на потенциал, шерването на информация, повишението на осведомеността и даването на техническа поддръжка в границите на ролята си на координатор, с което ще улеснява включването на бежанците в националните механизми и политики за обществена протекция, за обезпечаването на цялостен достъп до права и услуги.

За да предизвиква дълготрайното консолидиране в българското общество, ВКБООН от ден на ден ще насочва вниманието си към прекосяването от помощ в изключителна обстановка към улеснение на социалноикономическото консолидиране на бежанците от Украйна в приемащите общности. Приоритетът на ВКБООН ще бъде усилването на самостоятелността на бежанците и способността им да си обезпечават приходи посредством трудова претовареност, професионално образование, предприемачество и финансови услуги, както и самостоятелно и групово покровителство и поддръжка за бежанците, с цел да имат ефикасен достъп до съществуващите институционални механизми за поддръжка. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР