Представителят на Великобритания Даниел Евънс спечели турнира по тенис на

...
Представителят на Великобритания Даниел Евънс спечели турнира по тенис на
Коментари Харесай

Триумф за палача на Гришо

Представителят на Англия Даниел Евънс завоюва шампионата по тенис на твърди кортове от категория ATP 500 във Вашингтон и завоюва втора купа в кариерата си.

Поставеният под номер 9 в схемата тенисист се наложи над Талон Хрийкспор (Нидерландия) със 7:5 и 6:3. Срещата продължи 1 час и 39 минути.

Евънс, който отстрани Григор Димитров на полуфиналите, стартира устойчиво в първия сет, като не даде нито една опция за пробив на своя противник. При 5:4 в своя изгода състезателя от Англия пропусна сетбол. Еванс нанесе своя удар  при 6:5, когато проби на 15.

Втората част бе равностойно, само че Евънс стигна до брейк за 5:3, като в следствие отрази цели четири благоприятни условия на Хрийкспор за пробив, който и бяха първите за нидерландеца в цялата среща. В последна сметка Дан Евънс справедливо завоюва конкуренцията. 

" Не играх доста добре и не съм удовлетворен от представянето си. Затова е ужасно, че съумях да печеля. Последният гейм беше венец на всичко през тази седмица. Имах проблеми, само че ги преодолях. Благодаря за поддръжката на публиката ", съобщи 33-годишният първенец.

Успехът му разреши да се изкачи до рекордното за него 21-о място в света. Хрийкспор, който завоюва два трофея тази година, също от през днешния ден е на върховата за него 26-а позиция.
В женската конкуренция американката Коко Гоф сграбчи купата след триумф над Мария Сакари от Гърция с 6:2, 6:3. Срещата продължи към час и половина. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР