Представителят на украинския президент във Върховната рада (украинския парламент) Ирина

...
Представителят на украинския президент във Върховната рада (украинския парламент) Ирина
Коментари Харесай

Савченко влезе с огнестрелно оръжие и гранати във Върховната рада

Представителят на украинския президент във Върховната рада (украинския парламент) Ирина Луценко разгласи, че депутатката Надежда Савченко е влезнала в пленарна зала с огнестрелно оръжие и гранати, като навреме е била изведена от залата, оповестяват съветски медии.

Главният прокурор на Украйна Юрий Луценко акцентира в тази връзка, че имало " неопровержими доказателства " за това, че Савченко е възнамерявала терористичен акт в постройката на Народното събрание.

Луценко е внесъл в Радата искане за снемане на имунитета на Савченко, арестуването ѝ и привличането ѝ към наказателна отговорност.

Украинският парламент изключи Савченко от комисията по национална сигурност и защита. Самата тя беше няколко дни в чужбина, а през днешния ден е била разпитана от Службата за сигурност на Украйна като очевидец по делото против ръководителя на Центъра за избавление на пленници " Офицерски корпус " Владимир Рубан, който е обвинен за подготовката на серия от терористични офанзиви в Киев. След разпита тя е влезнала в постройката на Върховната рада.

Самата Савченко по-късно коментирала пред публицисти, че е влезнала в пленарна зала, поработила, а по-късно си тръгнала. На уточняващ въпрос обаче дали е внесла оръжия и била ли е изведена от залата, тя посъветвала публицистите да " четат литература ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР