Представителят на Русия Алексей Ерохов донесе трета титла за страната

...
Представителят на Русия Алексей Ерохов донесе трета титла за страната
Коментари Харесай

Още два медала за Русия от световното юношеско първенство

Представителят на Русия Алексей Ерохов донесе трета купа за страната си от международното юношеско състезание по фигурно пързаляне в София, откакто победи в конкуренцията при юношите. Ерохов беше втори след късата стратегия, само че получи първа оценка за волната и завоюва златния орден със общ брой от 231.52 точки. Той беше едвам пети на шампионата на планетата през предходната година, само че в този момент завоюва купата.

Втори се класира Артур Даниелян (Русия) с 218.76 точки, който беше осми след късата стратегия. Така досега Русия има три трофеи и общо седем медала от шампионата от девет вероятни. Бронзовото отличие завоюва Матео Рицо (Италия) с 211.58 точки. Италианецът беше с шести оценки за късата и за волната стратегия, само че със сбора съумя да се качи на почетната стълбичка. Лидерът след късата стратегия Алексей Красножон (САЩ) стартира своята волна стратегия, само че при четворния салхов падна тежко на десния си крайник и не съумя да довърши съчетанието си. Той беше откаран в болница със подозрения за фрактура на крайници.

В топ 6 са още Джоузеф Фан (Канада) с 210.91 точки, Роман Савосин (Русия) с 207.91 точки и Камден Пулкинен (САЩ) с 207.88 точки. Българинът Александър Златков приключи 34-и в късата стратегия при дебюта си на международно състезание. От 16.00 стартира волната стратегия при девойките с присъединяване на българката Александра Фейгин. Тя е със стартов номер 7 и ще показа съчетанието си към 17.00 часа. Шампионатът в София приключва в неделя с галаспектакъла на призьорите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР