Представителят на домакините Стийв Джонсън спечели турнира по тенис на

...
Представителят на домакините Стийв Джонсън спечели турнира по тенис на
Коментари Харесай

Джонсън триумфира на турнира в Нюпорт

Представителят на домакините Стийв Джонсън завоюва шампионата по тенис на трева в Нюпорт (САЩ) с награден фонд 557 хиляди $. Поставеният под номер 3 Джонсън победи дебютиращия на край на съревнование от веригата на АТР Рамкумар Раманатан (Индия) със 7:5, 3:6, 6:2 след два часа игра.

Така американецът взе четвърти трофей в кариерата си и втори за сезона след триумфа си на клей в Хюстън през април. С триумфа той прогресира с 14 места в международната класация и към този момент е 34-и.

Джонсън взе първия сет с късен пробив, само че във втората част 23-годишният Раманатан поведе с 4:1 и резервира преднината си, с цел да изравни. В решаващия трети сет американецът доминираше. Той дръпна с 3:0, а по-късно осъществя още един пробив за крайното 6:2.

Steve Johnson beats #RamkumarRamkumar in Hall of Fame Open finalhttps://t.co/3mmOTLOrkp pic.twitter.com/sZPor4EbO3
— HT Sports (@HTSportsNews) July 23, 2018 Раманатан е първият индиец на край след Сомдев Деварман в Йоханесбург през 2011 година, само че не съумя да стане и първият представител на азиатската страна с трофей в АТР след именития си съотечественик Леандър Паеш точно в Нюпорт преди 20 години през 1998 година. Той въпреки всичко се изкачи до рекордното в кариерата си 115-о място в света.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР