Представителят на домакините Михаил Кукушкин победи поставения под номер 1

...
Представителят на домакините Михаил Кукушкин победи поставения под номер 1
Коментари Харесай

Кукушкин отстрани първия в схемата в Нур-Султан

Представителят на домакините Михаил Кукушкин победи поставения под номер 1 в схемата Беноа Пер с 6:7(4), 7:6(2), 6:1 и се класира за четвъртфиналите на шампионата по тенис на твърда настилка в Нур-Султан, Казахстан.

Кукушкин стартира мъчно мача, като позволи пробив още в първия гейм. Казахстанецът въпреки всичко докара нещата до тайбрек, в който обаче Пер се наложи със 7:4 точки. В началото на втория сет Пер още веднъж осъществя пробив и поведе с 3:0 гейма и изглеждаше насочен към триумфа, само че подкрепян от малобройната аудитория в столицата на Казахстан Кукушкин съумя да върне пробива и да докара втори тайбрек. В него той стартира доста по-силно, поведе с 5:1 точки и го завоюва със 7:2.

Това му даде убеденост и в третия сет намиращият се на 91-во място в ранглистата казахстанец бе праволинеен, като се наложи с 6:1. За място на полуфиналите Кукушкин ще играе с Емил Руусувуори. 21-годишният финландец завоюва с 6:2, 3:6, 6:4 против поставения под номер 8 в схемата Джордан Томпсън от Австралия.

За четвъртфиналите се класира и американецът МакКензи МакДоналд, който сътвори поврат и завоюва с 3:6, 6:3, 6:3 против италианския деец Андреас Сепи. В идващия кръг МакДоналд ще играе с поставения под номер 3 в схемата Андриан Манарино. Французинът победи единствено за 62 минути японеца Уичи Сугита с 6:1, 6:1. Наградният фонд на шампионата в Нур-Султан е 273 хиляди $.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР