Представителят на боксов клуб Арда (Кърджали) Ергюнал Сабри се представи

...
Представителят на боксов клуб Арда (Кърджали) Ергюнал Сабри се представи
Коментари Харесай

Ергюнал Сабри загуби двубоя си на Странджа

Представителят на боксов клуб " Арда " (Кърджали) Ергюнал Сабри се показа на много положително равнище против надалеч по-опитния си противник от Казахстан на интернационалния шампионат " Странджа ", само че претърпя проваляне с единомислещо съдийско решение. Българинът отстъпи с 27-30, 27-30, 27-30, 27-30 и 28-29 на Темиртас Жусупов (Казахстан) и завърши присъединяване си в зала " София " в категория до 49 кг. Неделя е четвъртият спортен ден на " Странджа ", а входът в столичната зала " София " е свободен за възпитаници, като билетите другояче костват 5 лева и приходите от тях ще отидат за награден фонд за най-добре представилите се български боксьори.
 В първия рунд и двамата демонстрираха много добра пъргавина, като Сабри повече стъпваше обратно, само че все пак пласира няколко положителни контриращи леви крошета. Жусупов също имаше попадения с водеща лява ръка и комбинации с дясна, само че не влизаше безнаказано в обсега на българина. Във втората част Сабри най-много обикаляше към кръга наоколо до въжетата и очакваше опция за дясно кроше, а противникът му усили броя на опитаните удари. В началото на последните 3 минути Сабри пусна повече дясната в приложимост и с офанзивите си наруши равновесието на съперника, като към този момент той влизаше първи в размените. Казахстанецът също пласира десни крошета в задачата, а заключителните секунди бяха прекарани в клинч и близка отдалеченост, като Сабри записа няколко положителни ъперкъта. Той също по този начин получи, а фактът, че Жусупов в по-голяма част от времето предизвикваше борбата и притискаше противника до въжетата, очевидно натежа в решението на съдиите.
 Съперникът му Темиртас Жусупов е надалеч по-опитен - той завоюва в най-леката категория на " Странджа " 2013, а другояче същата година е златен медалист от Азиатското състезание и е петрактен първенец на Казахстан (2013-2014, 2016-2018) и също получава наградата " Боксьор номер 1 " на страната предходната година. С тима на " Астана " пък става първенец в полупрофесионалните серии на АИБА - World Series of Boxing - през 2015-а, а през 2018-а в тях печели всичките си три дуела. Ергюнал Сабри е родом от Кърджали и е част от боксов клуб " Арда ", внук на починалия някогашен републикански първенец по повдигане на тежести Али Устов. През 2017 година в Албена печели европейската купа за юноши до 17 год., като е съществена част от най-успешното до тогава показване на българския народен тим в континентален шампионат при подрастващите - 2 златни, 6 сребърни и 2 бронзови оценки. През 2018-а в Русе печели и Държавното състезание за младежи в категория до 49 кг, а общо за юноши има четири републикански трофеи.
 Юбилейното 70-о издание на най-стария интернационален шампионат " Странджа " се организира сред 14 и 19 февруари в столичната зала " София ". Над 190-има боксьори и 100 боксьорки от 39 страни на пет континента се включиха в влиятелната конкуренция, като България е показана от 19-има мъже и 12 дами.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР