Представителя на САЩ в Европейския съюз (ЕС) е оказвал натиск

...
Представителя на САЩ в Европейския съюз (ЕС) е оказвал натиск
Коментари Харесай

САЩ настоявали Украйна да разследва Джо Байдън

Представителя на Съединени американски щати в Европейския съюз (ЕС) е оказвал напън украински представители да стартират следствие против някогашния американски вицепрезидент Джо Байдън и сина му. Това твърди чиновник на Съвета за национална сигурност към Белия дом, който е участвал на сходен диалог. Информацията беше оповестена откакто демократите в Камарата на представителите разгласиха на 8 ноември транскрипт от следствието за импийчмънт, което се води против президента Доналд Тръмп.

Александър Виндмън, подполковник от американската войска и специалист по Украйна в Съвета за национална сигурност, е декларирал, че на среща на 10 юли в Белия дом дипломат Гордън Сондланд е посочил ясно, че с цел да бъде уговорена среща на украинския президент Володимир Зеленски с президента Тръмп в Овалния кабинет би трябвало първо да стартира следствие против двамата Байдън и украинската газова компания Бурисма.

Показанията на Виндмън дават спомагателни оръжия на демократите в техните старания да проверяват дали Тръмп е злоупотребил с американската външна политика, с цел да притисне Украйна да стартира следствие против демократа Байдън, евентуален негов противник на президентските избори през 2020 година Разследването в Конгреса навлиза в решаваща фаза идната седмица, когато ще бъдат извършени обществени чувания в комисиите на Камарата на представителите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР