Представителният тим на Локомотив (Пловдив) е само на победа от

...
Представителният тим на Локомотив (Пловдив) е само на победа от
Коментари Харесай

Локо с новите екипи протяга ръце към среброто

Представителният отбор на Локомотив (Пловдив) е единствено на победа от велика страница в клубната история. При победа довечера над ЦСКА 1948 Димитър Илиев и съотборниците му ще прибавят във витрината втори комплект сребърни медали след този от 1973 година, донесен от славния тим на Христо Бонев.

Мачът трябваше да се играе на 4 май, само че не се състоя поради огромен брой инфектирани с COVID-19 в състава на новака в елита. Днешният дуел е доста по-голям за " смърфовете ", които се нуждаят от победа, с цел да си обезпечат второто място в крайното класиране и присъединяване в Лигата на конференциите.

Пловдивчани ще излязат с новите екипи NIKE, с които ще играят през идващия сезон. Те ще бъдат показани публично в събота от 16:00 ч. пред магазин SPORT DEPOT в Ритейл Парк Пловдив.

направиха решителна крачка към огромната си цел с успеха против ЦСКА-София през уикенда. Два гола на Димитър Илиев донесоха триумфа с 2:0 на " черно-белите ", които водят с три точки пред отбора на Любослав Пенев, само че имат и преимущество в директните дуели през постоянния сезон. Това значи, че в оставащите два кръга Локомотив се нуждае от три точки, с цел да е неосъществим на второто място.

ЦСКА 1948 е на пето място в класирането, само че е изиграл минимум мачове от всички в топ 6. Нулевото тъждество с Арда (Кърджали) беше последвано от зрелищно 3:3 против Берое. " Червените " не могат да изместят Арда от четвъртата позиция, само че е и малко евентуално Берое да ги изпревари, тъй като заралии имат с точка по-малко, а им остава единствено гостуването на ЦСКА-София.

ЦСКА 1948 няма загуба от Локо (Пд) през този сезон. Мачът посред им на " Лаута " приключи 1:1. Лукас Масоеро откри за " смърфовете ", а малко по-късно Момчил Цветанов си вкара автогол. В ответния дуел Ивайло Чочев осъществя попадението за триумфа на ЦСКА 1948 с 1:0 и прати тима в първата шестица за сметка на Черно море.

Локо (Пд) ще излезе с новите си екипи. Единственият контузен е Лукас Салинас. Тунчев ще заложи на нормалните титуляри, като офанзивата ще водят Димитър Илиев и Георги Минчев, а тримата в отбрана ще са Кристиан Гомис, Лукас Масоеро и Диниш Алмейда. Наставникът на " черно-белите " беше безапелационен, че няма да разреши да се стигне до подценяване.

Големият отсъстващ за ЦСКА 1948 ще е Ивайло Чочев, който получи червен картон против Берое. Тодор Киселичков ще пусне в предни позиции Ангел Бастунов, подпомаган от Денислав Александров, Георги Русев и Марио Топузов.

efbet Лига - 27 кръг:

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) - ЦСКА 1948

Вероятни сформира:

ЛОКО ПД (3-4-1-2): Пиргов; Гомис, Масоеро, Алмейда; Карагарен, Умарбаев, Витанов, М. Цветанов; Илич; Д. Илиев, Г. Минчев
Старши треньор: А. Тунчев
ЦСКА 1948 (4-2-3-1): Наумов; С. Петров, Д. Пиргов, Марин, Лясков; Хайдаров, Климентов; Топузов, Г. Русев, Д. Александров; Бастунов
Старши треньор: Т. Киселичков

СЪДИЯ: В. Железов
СТАДИОН: " Локомотив "
НАЧАЛО: 17:00 часа
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР