Представителни военни формирования от Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили,

...
Представителни военни формирования от Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили,
Коментари Харесай

Във Варна 138-ата годишнина от Съединението ще бъде отбелязана с тържествени военни ритуали

Представителни военни формирования от Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили, Съвместното командване на специфичните интервенции, Националния боен университет и Националната гвардейска част ще вземат участие в тържествата за отбелязване на 138-ата годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия в цялата страна. Военнослужещите ще отдадат воински почести на починалите за национално избавление и обединяване.

Министърът на защитата Тодор Тагарев ще участва през днешния ден на отбелязването на 138-ата годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия в София пред мавзолея-костница на княз Александър І Батенберг на бул. " В. Левски “ № 81, което ще се организира от 11.00 часа. От 12.00 ч Националната гвардейска част ще извърши почетна промяна на караула пред постройката на президентската администрация.

Кулминацията на националните празнувания по традиция е в Пловдив. Тържествената инспекция (заря) ще се организира на площад " Съединение “ от 20.30 ч. Ще бъдат поднесени венци и цветя. Във военния обред ще вземат участие представителни формирования от 110-ти логистичен полк – Пловдив, 55-ти инженерен полк – Белене (от състава на Сухопътните войски) и Съвместното командване на специфичните интервенции. Преди тържествената инспекция Гвардейският внушителен духов оркестър ще взе участие в концерт във връзка годишнината, който ще се организира на Античния спектакъл.

В празничния 6 септември военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада ще вземат участие в ритуали по полагане на венци и цветя в Стара Загора пред Паметника на " Защитниците на Стара Загора “; в Ямбол пред Паметника на героите, починали за национално избавление на България, и в Хасково пред паметника на Незнайния войник на площад " Съединение “.

Военнослужещи от Центъра за подготовка на експерти ще вземат участие в ритуали по полагане на венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци в Сливен и пред паметника на починалите български воини в Сръбско-българската война в Русе.

Военнослужещи от 3-то Бригадно командване - Благоевград ще вземат участие в обред по полагане на венци и цветя пред паметника на починалите във войните 1912 - 1918 година във Враца, и ще положат венци и цветя в градовете Благоевград и Сандански.

Военнослужещи от 5-то Бригадно командване - Плевен ще вземат участие в обред по полагане на венци и цветя пред паметника на 4-ти пехотен Плевенски полк в града.

В Чирпан ще бъде издигнато националното знаме и ще бъдат поднесени венци и цветя пред Паметника на Съединението в Градската градина от военнослужещи от 1-ви разследващ батальон – Свобода.

В Асеновград ще бъдат поднесени венци и цветя пред Паметната плоча на Пере Тошев и ще бъде повдигнат националният байрак на площад " Академик Николай Хайтов “ от военнослужещи от 4-ти артилерийски полк.

В Горна Оряховица военнослужещи от 59-ти батальон за ЯХБЗиЕ ще поднесат венци и цветя пред Мемориала на починалите герои във воините за национално обединяване.

В Свищов военнослужещи от 55-ти инженерен полк – Белене ще поднесат венци и цветя пред паметника на 33-ти Свищовски полк.

В Радомир военнослужещи от 38-ми батальон за ЯХБЗиЕ – Мусачево, взаимно с Представителния боен духов оркестър на Сухопътните войски, ще вземат участие в обред по полагане на венци и цветя пред паметника на подпоручик Константин Цанков.

Във Варна и Бургас 138-ата годишнина от Съединението на България ще бъде маркирана с тържествени военни ритуали с присъединяване на военнослужещи от Военноморските сили.

Във Велико Търново курсанти от Националния боен университет " Васил Левски “ ще вземат участие във военния обред за издигане на националното знаме и полагане на венци и цветя пред паметника Майка България.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР