Представителна част от членовете на Съвета на децата към председателя

...
Представителна част от членовете на Съвета на децата към председателя
Коментари Харесай

От съвета на децата към ДАЗД се обявиха за присъствен старт на учебната година

Представителна част от членовете на Съвета на децата към ръководителя на ДАЗД Диян Калайджиев, Тодор Тачев и Ванеса Филипова гостуваха на министъра на образованието и науката по самодейност на ръководителя на Държавната организация за протекция на детето доктор Елеонора Лилова, оповестиха от ДАЗД.
Целта на срещата е да се чуе детското мнение и то да бъде взето поради във връзка със старта на новата образователна година в изискванията на комплицираната епидемиологична конюнктура. Министър Вълчев даде опция децата да насочат своите въпроси и оферти, свързани с образователния материал, отдалечената форма на образование и ограниченията за ограничение на разпространяването на COVID-19 в учебно заведение.
 Вълчев: Новата образователна година стартира присъствено, а всяко учебно заведение ще направи лист от ограничения Вълчев: Новата образователна година стартира присъствено, а всяко учебно заведение ще направи лист от ограничения
Учебната година ще започва присъствено във всички учебни заведения. В непредвидима обстановка сме, може да се случи всички до първия образователен ден....
Председателят на Съвета, Диян Калайджиев, връчи звънче на министър Вълчев с благопожелание да се чува от ден на ден гласът на децата.
„ Благодаря Ви за това че приехте децата да се срещнат с Вас и да споделят проблемите, които ги вълнуват. Те имат потребност да ги чуваме по-често, да ги подтикваме да показват своето мнение и да вземат участие в решенията, които възрастните вземаме за тях “, поддържа децата ръководителят на ДАЗД доктор Лилова при започване на срещата.
Представителите на детския глас в България показаха своето мнение „ за “ присъственото пускане на образователната година, гледната си точка за ученето в напълно онлайн среда и метода по който се преподава образователния материал по другите предмети. Според тях ученето в напълно отдалечена форма крие опасности, свързани с качеството на асимилиране на материала. Те показаха потребността за другарство лице в лице с учителите и съучениците си. По отношение на размера и метода на преподаване децата споделиха, че имат потребност от повече на практика извършения, а не от „ суха доктрина “ и обърнаха внимание, че е значимо учителите да основават екипност сред учениците по време на час.
Децата оферират съответни ограничения за обезпечаване на по-безопасна и здравословна среда за всички участници в образователния развой. Те показаха на министъра оферти, които включват ограничения за оказване на поддръжка от психолози, педагогичен съветници и други експерти на децата и техните фамилии, както и да се обезпечат осведомителни материали, свързани с безвредното сърфиране в интернет и упорстват да бъдат обезпечени механически средства за всички възпитаници, които имат потребност да продължат образованието си, само че са принудени да работят.
 Препоръките на СЗО за учебно заведение и следващо увещание: Няма смисъл да носите маска под носа Препоръките на СЗО за учебно заведение и следващо увещание: Няма смисъл да носите маска под носа
Представителят на СЗО доцент Михаил Околийски предизвести, че изолирането у дома на децата поради ковид е рисково от психилогична гле...
Повод за оживена полемика се трансформира проучването на математика в паралелки, за които профила е филантропичен. За децата проучването на предмета е тип усложнение в ученето и занижаване на оценките им. В отговор на това министър Вълчев отвърна с думите: „ В живота си ще се срещате с най-различни вероятности всеки ден, a математиката и логиката в нея единствено могат да ви бъдат от изгода. “ Той акцентира, че от време на време не си даваме сметка за силата на базовите знания, а точно те градят интелекта. Заместник-министърът на образованието и науката, Таня Михайлова поддържа с образци позицията на министъра и посъветва децата постоянно да търсят разнообразни извори на информация, да имат сериозно мислене и да търсят опция за креативност на всички места.
Срещата завърши с покана към министър Вълчев да се включи в комисията за избор на нови членове в Съвета през месец септември тази година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР