Представителката на Казахстан Елена Рибакина е новата шампионка на Уимбълдън.

...
Представителката на Казахстан Елена Рибакина е новата шампионка на Уимбълдън.
Коментари Харесай

Рибакина триумфира на Уимбълдън

Представителката на Казахстан Елена Рибакина е новата шампионка на Уимбълдън.
На финала 23-годишната тенисистка реализира поврат против Онс Жабюр – 3:6, 6:2, 6:2.

Срещата продължи час и 50 минути, като нападателните дейности на корта на Рибакина във втория и третия сет се оказаха повратна точка за изхода.

И за двете това беше дебютно присъединяване във край на шампионат от Големия шлем. Жабюр, която беше в ролята на любимец, пропусна да стане първата представителка на Африка с мейджър трофей.

Въпреки колосалния успех, Рибакина няма да получи точки за ранглистата. Ако точки се присъждаха, от понеделник родената в Москва тенисистка щеше да дебютира в топ 10 на класацията при дамите.

„ Благодаря за горещата поддръжка. Поздравления за Елена, която изигра превъзходен дуел и изцяло заслужава да държи трофея в ръцете си в този момент. Благодаря на моя екип, че продължи да има вяра в мен и да ме поддържа в сложните моменти. Обичам този шампионат, сега към този момент се усещам облекчена, че всичко завърши. Направих всичко по силите си. Радвам се, че съм ентусиазъм за моите сънародници. Специално желая да благодаря на многохиледната аудитория за тези незабравими две седмици “, сподели Жабюр в речта си на кортa, представена от " Тенис24 ".

„ Бях доста нервна преди мача и по време на самата игра. Радвам се, че всичко завърши. Никога не съм изпитвала сходни страсти. Голямо благодаря на публиката, която направи този край паметен. Благодаря и на моята съперничка. Поздравления за това, което реализира тази година и през цялата си кариера. Ти си същински дипломат на тениса. Притежаваш страховит жанр на игра “, сподели от своя страна разчувстваната нова шампионка Рибакина.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР