Представителката на германската партия Зелените Лиза Паус, експерт по икономика

...
Представителката на германската партия Зелените Лиза Паус, експерт по икономика
Коментари Харесай

Германия ще има нов министър по въпросите на семейството


Представителката на немската партия " Зелените " Лиза Паус, специалист по стопанска система и финанси, ще стане министър по въпросите на фамилията в държавното управление на Олаф Шолц след скандалната оставка на нейната предшественичка в понеделник, споделиха през днешния ден близки до " Зелените " източници, представени от Франс прес.

Петдесет и три годишната депутатка, заместник-председателка на групата на " Зелените " в Бундестага, има забележителен принос за развиването на концепцията за универсална финансова протекция на децата от небогати фамилии, водещ план на обединението сред социалдемократите, " Зелените " и либералите.

Паус, която принадлежи към лявото крило на " Зелените ", е народен представител в Бундестага от 2009 година Тя отглежда детето си сама, откакто сътрудникът й е умрял от рак през 2013 година

Ръководството на партията би трябвало да разгласи номинацията й през днешния ден следобяд. Тя ще размени 41-годишната Ане Шпигел, която в последна сметка подаде оставка, откакто беше разкритикувана, че е излязла в отпуск малко след опустошителните юлски наводнения в нейната провинция Рейнланд-Пфалц. Шпигел - тогава министър на околната среда на тази провинция - отпътувала на едномесечна отмора във Франция със брачна половинка и четирите си деца 10 дни след наводненията в средата на юли 2021 година, при които починаха доста хора. Това провокира възмущението и гнява на потърпевшите.

Опозицията, най-вече консерваторите, упорстваха за оставката й в продължение на няколко седмици, когато обстоятелствата се тиражираха в медиите. Наводненията, засегнали и прилежащата провинция Северен Рейн-Вестфалия, лишиха живота на общо над 180 души и предизвикаха обилни материални вреди.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР