Представителката на домакините Даря Касаткина се класира за четвъртфиналите на

...
Представителката на домакините Даря Касаткина се класира за четвъртфиналите на
Коментари Харесай

Изненада в Санкт Петербург - отпадна третата поставена

Представителката на домакините Даря Касаткина се класира за четвъртфиналите на шампионата по тенис в Санкт Петербург с награден фонд 799 хиляди $. Поставената под номер 8 Касаткина разгроми французойката Ализе Корне с 6:2, 6:1, откакто 10 от последните 11 гейма в дуела.

Корне сега е разследвана за нарушение на антидопинговия код, откакто е пропуснала три извънсъстезателни теста през предходната година. Поради тази причина тя беше извадена от състава на националния тим на Франция за срещите от първия кръг в Световната група на " Фед Къп " по-късно през месеца.

Daria Dominates!

.@DKasatkina dispatches Cornet in straight sets, 6-2, 6-1. #FormulaTX pic.twitter.com/RPs60Vm232
— WTA (@WTA) January 31, 2018
Друга рускиня - квалификантка Елена Рибакина, сервира изненадата на втория кръг до момента и отстрани поставената под номер 3 Каролин Гарсия (Франция) с 4:6, 7:6(6), 7:6(5). 18-годишната Рибакина, 450-а в света, която се завръща на корта след травма на ръката, на два пъти навакса пробив пасив във втория сет, а по-късно отрази и мачбол при 5:6 точки в тайбрека, с цел да стигне до поврат против седмата в международната класация Гарсия.

.@JelenaOstapenk8 POWER!!! #FormulaTX pic.twitter.com/wlatGpcGgV
— WTA (@WTA) January 31, 2018
Тийнейджърката за първи път в кариерата си ще играе на четвъртфинал в шампионатите на WTA. Втората в схемата и шампионка от 2015 година Альона Остапенко (Латвия) също доближи до четвъртфиналите след триумф против съветската ветеранка и някогашна номер 2 в света Вера Звонарьова със 7:6(6), 6:3.

33-годишната Звонарьова стартира добре, само че пропиля задатък от 5:3 гейма в първия сет, след което Остапенко доминираше.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР