Представителите на ВМРО и НФСБ, които бяха поканени като четвърта

...
Представителите на ВМРО и НФСБ, които бяха поканени като четвърта
Коментари Харесай

ВМРО и НФСБ не дойдоха на консултациите в президентството

Представителите на Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ, които бяха поканени като четвърта подред парламентарно показана мощ за днешните съвещания при президента, не се явиха  президентството. От " Обединени патриоти " бяха оповестили авансово, че няма да вземат участие в консултациите за идните парламентарни избори. 

От АБВ пък се похвалиха, че по време на консултациите при Румен Радев с парламентарно показаните партии, президентът показал предлагането за предаване на изборни протоколи и бюлетини и тяхното отчитане в общинските изборни комисии (ОИК), направено от управлението на партията.

От АБВ се аргументират, че тази мярка разрешава да се избегне огромното скупчване в РИК-овете на представители на секциите, по-бързо култивиране на протоколите с изборните резултатите и оптимално отбягване на операциите.

" Не бива да се не помни, че ОИК са непрекъснато настоящ орган по Изборния кодекс. Това са над 260 на брой на територията на цялата страна професионални изборни комисии, които могат да подкрепят процеса, освен това в сходство с главната цел за осъществяване на избори в пандемична конюнктура. Надяваме се при идното отваряне на Изборния кодекс в Народното събрание предлагането да бъде признато и молим тези народни представители, които поддържат концепцията за почтен избор и бистрота при отчитането му, да го поддържат. Противното ще значи поддръжка за статуквото ", разясняват от Политическа партия АБВ. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР