Представителите на сръбското малцинство ще напуснат работата си в институциите

...
Представителите на сръбското малцинство ще напуснат работата си в институциите
Коментари Харесай

Сръбското малцинство в Косово плаши с бойкот институциите

Представителите на сръбското малцинство ще изоставен работата си в институциите на Косово, в случай че не бъде контрактувано съглашение за преустановяване на " гоненията " против сърбите, предизвести президентът на Сърбия Александър Вучич, представен от организация " Ройтерс ".

Поредната рецесия сред Белград и Прищина се развихри в края на предишния месец, когато косовските управляващи се пробваха да наложат на сърбите в северната част на страната да сменят сръбските регистрационни номера на колите си с косовски. Стигна се до блокади по пътищата и граничните пунктове северно от Косовска Митровица. Вълненията стопираха под натиска на европейската дипломация, само че срещата на Вучич и косовския министър председател Албин Курти в Брюксел тази седмица се провали.

Курти остана решен да наложи новите правила за регистрация на автообилите от 1 септември. Днес Вучич съобщи, че ще през оставащите 10 дни ще продължи да търси компромис, само че изрази опасения, че, изтъквам, " Рубикон е бил преминат от дълго време ".

Сръбският президент разкритикува освен управляващите в Прищина, а и задачата на НАТО KFOR, която ускори наличието си към Косовска Митровица през последните дни.

Преди дни генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предизвести Вучич, че KFOR ще се намеси, в случай че стабилността в Косово бъде застрашена. Днес Вучич му отговори задочно, че задачата на натовците е да пазят сърбите от дейностите на косовската полиция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР