Представителите на партиите и коалициите постигнаха съгласие за съставите на

...
Представителите на партиите и коалициите постигнаха съгласие за съставите на
Коментари Харесай

Партиите и коалициите се споразумяха за съставите на СИК-овете в Сливен

Представителите на партиите и обединенията реализираха единодушие за съставите на секционните изборни комисии и преносимите секционни изборни комисии, които ще бъдат назначени за провеждането на изборите за общински съветници и кметове на 29 октомври.

Консултациите бяха свикани от кмета Стефан Радев. Срещатаучастваха представители на обединенията „ ГЕРБ – Съюз на демократичните сили “, „ Продължаваме промяната – Демократична България “, партия „ Възраждане “, партия „ Движение за права и свободи “, коалиция „ Българска социалистическа партия за България “, партия „ ИТН “. Те поддържаха направеното предложение за съставите на СИК, като представителите на „ Възраждане “ и Движение за права и свободи се споразумяха за разбъркване в две от комисиите.

В 181-те секционни комисии в община Сливен ще вземат участие 1483-ма членове, в това число на управителните позиции на ръководител, негов заместител и секретар. В състава им се резервира съотношението сред парламентарно показаните партии и обединения, както следва: 371 от членовете ще са от „ ГЕРБ – Съюз на демократичните сили “, 334 – „ Политическа партия – Демократична България “, 210 – „ Възраждане “, 206 – Движение за права и свободи, по 181 – Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ.

Протоколът от извършените съвещания ще бъде подписан на следващия ден предиобяд. След това кметът ще внесе предлагането в Общинската изборна комисия, която до 30 септември би трябвало да назначи СИК и ПСИК.

100062-ма са гласоподавателите в община Сливен по данни от предварителните изборни описи, заяви Борислава Забунова, началник на техническия екип за осъществяване на локалните избори.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР