Представителите на парламентарно представените партии и коалиции не се споразумяха

...
Представителите на парламентарно представените партии и коалиции не се споразумяха
Коментари Харесай

Във Видин не се споразумяха за съставите на СИК

Представителите на парламентарно показаните партии и обединения не се споразумяха за управлението на секционните изборни комисии в община Видин. 
Консултациите за управителните постове в секционните изборни комисии се провалиха поради несъгласието на Българска социалистическа партия с разпределението на ръководителите на комисиите.
" Българска социалистическа партия има единствено 5 ръководители. Кой го реши това и по какъв начин го реши - аз не знам. Разлика от 10 индивида с Движение за права и свободи - те имат 11, " Демократична България " - 11, които са с доста по-малко хора. Това е наклонност, която продължава за следващ път, което е извънредно нетолерантно и неколегиално. Аз протокола няма да го подпиша ", сподели регионалният координатор на Българска социалистическа партия Лъчезар Предоев. 
Общо 121 са секциите на територията на община Видин. 999 са членовете на комисиите, 363 са управителните постове. Най-много - 104, са избрани за " Продължаваме промяната ", за ГЕРБ-СДС - 92-ма, Движение за права и свободи - 53-ма. 
Районната изборна комисия ще би трябвало да реши какъв ще е съставът на секционните комисии във Видин за вота на 2 октомври.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР