Представителите на компанията Sapphire Technology, която е един от ключовите

...
Представителите на компанията Sapphire Technology, която е един от ключовите
Коментари Харесай

Sapphire: старшата Radeon Navi ще бъде конкурент на GeForce RTX 2070

Представителите на компанията Sapphire Technology, която е един от основните сътрудници на AMD, разкри пред китайски публицисти редица забавни особености за новите видеокарти с архитектура Navi. Оказа се, че на пазара ще излязат две графични карти Radeon Navi.

Цената на първата графична карта ще бъде $499 и тя е позиционирана като съперник на Nvidia GeForce RTX 2070. Цената на втората видеокарта ще бъде $399 и тя би трябвало да стане опция на GeForce RTX 2060.

В изявлението представителите на Sapphire обявиха, че новата карта ще бъде по-мощна от GeForce RTX 2070. Също по този начин, те опровергаха слуховете, че може да има още по-мощна Navi с 5120 поточни процесора, като потвърдиха, че флагманът на цялата серия AMD Radeon още много време ще бъде Radeon VII.



Отбелязва се, че графичните карти AMD Navi няма да имат хардуерна поддръжка на трасирането на лъчите в действително време. Но тази технология ще бъде осъществена в новата графична архитектура на AMD, дебютът на която е плануван за идната година.

Формалният анонс на графичните карти с архитектура Navi е разгласен за 27-ми май тази година по време на изявлението на генералния шеф на компанията, лекар Лиза Су по време на събитието Computex 2019. Продажбите на тези дълго чакани видеокарти са планувани да стартират на 7-ми юли тази година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР