Представителите на Групата на седемте (Г-7) ще се срещнат следващата

...
Представителите на Групата на седемте (Г-7) ще се срещнат следващата
Коментари Харесай

Г-7 се захваща с проблемите, свързани с използването на изкуствения интелект

Представителите на Групата на седемте (Г-7) ще се срещнат идната седмица, с цел да обсъдят проблемите, свързани с потреблението на генеративен изкуствен интелект (AI) принадлежности като ChatGPT, заяви Япония в петък, предава Ройтерс.

Лидерите на Г-7 към този момент са се споразумели да основат конгрес, наименуван " Хирошима AI развой ", за разискване на въпроси, свързани с разрастващите се AI принадлежности. Представители на държавните управления на Г-7 ще проведат първата работна среща на 30 май и ще обсъдят въпроси като отбрана на интелектуалната благосъстоятелност, дезинформация и ръководство на технологията.

Срещата се се възнамерява, до момента в който регулаторите в международен мащаб правят оценка въздействието на известни AI услуги като ChatGPT от OpenAI, подкрепена от Microsoft. Европейският съюз към този момент се доближава до приемането на в началото законодателство по отношение на AI, което въодушевява други държавни управления да прегледат разпоредбите, които би трябвало да се ползват към AI инструментите.

Япония, като настоящия ръководител на Г-7, ще ръководи полемиките по отношение на генеративната AI технология и форумът се надява да предложи рекомендации на държавните глави до края на годината.

На последната среща на върха на Г-7 в Хирошима водачите също приканиха за създаване и приемане на интернационалните механически стандарти, с цел да се обезпечи " надеждна " и " съобразена с нашите споделени демократични полезности " потребление на AI.

Работната група за AI на Г-7 ще търси информация от Организацията за икономическо съдействие и развиване.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР