Представителите на ГЕРБ в Европейския парламент са гласували в подкрепа

...
Представителите на ГЕРБ в Европейския парламент са гласували в подкрепа
Коментари Харесай

Депутатите от ГЕРБ в ЕП подкрепиха резолюцията за разследване на изборите в Сърбия

Представителите на ГЕРБ в Европейския парламент са дали своят вот в поддръжка на резолюцията за обстановката в Сърбия и следствие на изборите от 17 декември.


Това съобщи извънредно пред БГНЕС евродепутатът от ЕНП Андрей Ковачев. Той е един от вносителите на документа, признат на 7 февруари.

„ Категорично подкрепихме този текст. По наша самодейност изпратихме и писмото, подписано от всички членове на Екологичен потенциал от България, без българските социалисти, до институциите и Съвета на Европа, за отношението на сръбските управляващи по отношение на българската общественост, за дискриминирането и множеството случаи на тероризиране на българите, в това число на Иван Николов, ръководител на КИЦ Босилеград “, акцентира Ковачев.

Той напомни, че след това беше получен отговор от висшия представител Жозеп Борел, който даде обещание, че обстановката с българите в Сърбия ще бъде проследена от Европейската комисия по време на преговорния развой на Белград с Европейски Съюз.


Според българския евродепутат резолюцията от 7 февруари е една от най-категоричните и строги позиции по отношение на Сърбия.

БГНЕС напомня, че в поддръжка на резолюцията гласоподаваха 461 евродепутати, 53 бяха срещу, а 43 се въздържаха. В документа се обръща особено внимание на изборните измами в столицата Белград и противозаконния „ импорт на гласоподаватели “ от Република Сръбска.

В документа е изразено безпокойствие, че вотът се е „ отклонил от интернационалните стандарти и сръбските задължения за свободни и почтени избори “ заради непрекъснатата и систематична корист от страна на ръководещите с институции и медии, с цел да завоюват незаслужено и безпричинно преимущество. Двете основни точки се отнасят до започването на интернационално следствие и опцията за прекъсване на предприсъединителните финансови средства от Брюксел за Белград. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР