Представителите на ГЕРБ и БСП Десислава Атанасова и Филип Попов

...
Представителите на ГЕРБ и БСП Десислава Атанасова и Филип Попов
Коментари Харесай

БСП нямали морално право да претендират за борба с корупцията

Представителите на ГЕРБ и Българска социалистическа партия Десислава Атанасова и Филип Попов разясниха ефикасността на бъдещия антикорупционен закон. В диалог пред Нова телевизия двамата показаха позициите си по отношение на двата проектозакона.

 Нинова отхвърля да договаря за фалшификати на битка с корупцията
Нинова отхвърля да договаря за фалшификати на битка с корупцията

Българска социалистическа партия с три условия към ГЕРБ за общ антикорупционен закон

" Нелогично и необичайно е Българска социалистическа партия да внасят сходен законопроект. Те не могат морално да претендират, че ще борят корупцията, тъй като през 2009 година точно тяхното болшинство гласоподава и приема Закона за амнистията ", изясни Атанавова и посочи, че амнистията важи за интервал на тяхното ръководство.

 От
От " Прозрачност без граници " подлагат на критика проектозакона за антикорупцията

Асоциацията ще взе участие в разискването в Народно събрание

В отговор на нападката Филип Попов отвърна, че по този закон няма никой амнистиран от Българска социалистическа партия. " ГЕРБ желаят да продължат по този метод - да маркират някаква битка с корупцията, тъй като в техния законопроект не се предлага същинската битка с нея, т.е. наказателното гонене от страна на страната ", разяснява Попов.

Представителят на ГЕРБ пък посочи разликите в двата проектозакона. Атанасова изясни, че в техния проектозакон ръководителят би трябвало да бъде номиниран от народните представители по една обществена процедура. Тя разяснява и предлагането на Българска социалистическа партия антикорупционното звено да бъде под шапката на президента. Конституцията била напълно ясна, че права по следствието, има прокуратурата, добави още депутатът от ГЕРБ.

 За битка с корупцията президентът Радев привиква КСНС
За битка с корупцията президентът Радев привиква КСНС

Създаването на работещ модел за битка с корупцията

В момента нито се събират, нито се проверяват сигнали и въобще не се стига до прокурор. Очевидно има боязън в обществото да се работи по подобен жанр сигнали ", изясни Попов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР