Представителите на Ферари не са били допуснати на последната среща

...
Представителите на Ферари не са били допуснати на последната среща
Коментари Харесай

Не пуснали Ферари на среща на производителите на мотори

Представителите на Ферари не са били позволени на последната среща на доставчиците на задвижващи системи във Формула 1, заяви racingnews365.com. Италианците към момента не са се подписали, че одобряват новите механически правила, които ще влязат в действие във Формула 1 за сезон 2026. Срокът за това беше 15 октомври, след което беше продължен до края на ноември. Първоначално разпоредбите бяха признати от Ауди, а преди края на втория период се подписаха Алпин, Хонда, Мерцедес и Ред Бул Пауъртрейнс.

Мотивът на Ферари да не одобри новите правила и другите участници се крие в това, че италианците са срещу Ред Бул Пауъртрейнс да бъде одобряван за нов участник, защото компанията получи достъп до интелектуалната благосъстоятелност на Хонда върху задвижващите системи на отбора.

Но въпросът е по-сложен - от Ред Бул Пауъртрейнс оповестиха, че са върнали цялата документи за задвижващите системи и не са я употребявали, защото в това време стана ясно, че Ред Бул и Хонда ще се разделят след сезон 2025.
 Предстои ли изцяло завръщане на Хонда във Формула 1? Предстои ли изцяло завръщане на Хонда във Формула 1?
Новите снабдители на задвижващи системи получават по-добри условия - във връзка с тестванията, както и по-висок таван на бюджетите.
 Доктор Марко: Още няма решение за моторите на Ред Бул Доктор Марко: Още няма решение за моторите на Ред Бул
От Ферари отхвърлиха коментар по тематиката за срещата, която е била на 15 декември, само че се допуска, че италианците по-късно са приели новите правила, с цел да могат да разискват идващото потомство задвижващи системи.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР