Представителите на европейските движения за ЛГБТ Прогрес могат да потрият

...
Представителите на европейските движения за ЛГБТ Прогрес могат да потрият
Коментари Харесай

Нидерландия започна прехода към безполово общество

Представителите на европейските придвижвания за ЛГБТ Прогрес могат да потрият ръцете си - Нидерландия възнамерява изцяло да отстрани споменаването на пола във вътрешните персонални карти до 2024 година

В същото време се разпростира агитация за унищожаване на пола като подобен. Как тази видимо официална стъпка може да повлияе на общото разбиране от европейците на половите и обществените правила?

Малка смяна в документооборота в Нидерландия провокира изцяло несъвместима реакция от страна на демократичната общност там. Решението за унищожаване на пола на персоналните карти се отбелязва като следващ успех за малко, само че извънредно шумно малцинство от локални транссексуални хора.

Плюсовете и минусите на решението са противоречиви. В реалност неотдавна полът на колоните се появи в паспортите на европейците по исторически стандарти. Смешно е, че това се случи по искане на интернационалната асоциация на въздушните превозвачи. През 1974 година те се оплакват, че подобен унисекс цари в облеклата и прическите, че става мъчно да се реализира паспортния надзор при качване на самолети - не е ясно какъв пол е пасажерът.

Графата „ пол “ ще остане в паспортите на холандските жители. Но във вътрешните персонални карти в това поле към този момент няма да се постави Ж или М, а кръст. Първоначално кръстовете са сложени единствено от хора, които не са решили пола си - транссексуални или „ флуидни в пола “.

По едно време това беше даже източник на горделивост за тях. Но внезапно се оказа, че кръстовете наскърбяват възприятията им и в този момент кръстовете за всички първо ще се появят във вътрешни персонални карти, а по-късно самата рубрика ще изчезне.

„ Просто прелестно е, че държавното управление спря да прави това, което имаме в гащите си “, - разказва събитието Бранд Бергувър, водач на придвижването „ Съюз на холандските транссексуални хора “.
Днес транссексуалните хора се трансфораха в авангард на разнообразни малцинства в реформацията на цялото общество. Изчезването на буквите Ж и M от документите е единствено още една стъпка по този сложен път.

Нидерландия беше първата страна в света, която легализира гей браковете, откакто марихуаната беше легализирана. Скоро по-късно е взето решение за узаконяване на транссексуалните хора. Отначало обаче, с цел да се промени публично полът, беше належащо да се съветват с лекари, да преминат курс на хормонална терапия под техен контрол. След това преминавате през интервенция за промяна на гениталиите и едвам по-късно беше допустимо да се обърнете към съда с условието за издаване на уверение за смяна на пола.

Потенциалните транссексуални хора твърдяха, че всичко това е прекомерно трудно, мъчително и скъпо. Скоро тяхната битка бе увенчана с триумф. През 2013 година в Нидерландия беше признат закон, съгласно който можеше да се стигне до съд с искане за промяна на пола с нормално уверение от доктор, в което е написано, че пациентът не е признал пола си. Съдилищата подпечатваха автоматизирано решения за угаждане на такива искове.

Това събитие е същински успех за половите малцинства в страната. Нидерландия влезе в челната част на най-приятелските за ЛГБТ страни в света. Броят на транссексуалните хора надлежно се е повишил. Ако преди 2014 година към 80 души са сменяли пола си годишно, то след 2014 година повече от 700 души са почнали да вършат това всяка година.

Нека се запитаме кои са всички тези хора. Разбира се, няма персонална информация за тях. Точният брой транссексуални хора в страната е като военна загадка. Някои догатки обаче могат да се създадат, като се огледа опитът във Англия.

Именно там неотдавна беше разискван законопроект, който дава опция за преназначаване на пола просто при подаване на заявление, без никакви интервенции. Към 2017 година в пандизите в Обединеното кралство е имало 125 транссексуални хора. 60 от тях бяха наказани на дълги периоди за полово посягане.

Половината от тези 60 бяха в пандиза за принуждение над деца. Изисквайки преназначаване на пола, тези нарушители възнамеряваха да се реалокират в пандизите за дами, където изискванията на задържане бяха доста по-лесни, а средата - по-приятна. Вероятно има спазващи закона хора измежду холандските транссексуални хора. Те обаче не се възползват доста от изгодата от преназначаването на пола.

По-голямата част трансформират пола си от мъжки на женски. Но в случай че съдим от позицията на остарелия режим, обичайния феминизъм, тогава дамите в Нидерландия всеобщо се сблъскват със същите проблеми, както в целия свят. И тук има неравноправие в заплатите - и в резултат на пенсиите - в интерес на мъжете, а прословутият „ стъклен таван “, който не разрешава на дамите да вършат кариера, не изчезва.

Разширяването на наличието на транссексуални хора в обществото поражда разнообразни юридически спорове. Трябва ли да се позволяват в женски тоалетни, сауни и съблекални? Как би трябвало да спортуват - да играят футбол, да вземем за пример, в мъжка или женска лига? Има ли мъж, който се афишира за жена, да има право да бъде с дами в болнична стая, общежитие или затвор? Ами в случай че някогашният мъж към този момент има история на обвинявания за обезчестяване?

Европейската Темида не дава ясни отговори на тези проблеми. Не е ясно и по какъв начин да се контролира връзката на някогашен мъж с деца и юноши, в случай че транссексуалното лице реши да завоюва спомагателни пари в учебно заведение или детски лагер. Но е ясно, че с премахването на пола такива понятия като "майка " и "баща " автоматизирано изчезват. Същият този Бергувър, въодушевен от премахването на графата "пол ", към този момент предложи да направи както във Франция - да назова жена, родила дете, "родител номер едно ", а нейният сътрудник за забременяване - "родител номер два ".

Междувременно „ биологичните дами “ (както дамите се назовават от раждането в демократична новост) събират нови въпроси за транссексуалните хора. Парадоксално е, че десетилетия феминистките демонстрират на други малцинства образец за сполучлива битка за техните права. Но внезапно, след окончателната победа над естествените мъже, те трябваше да се борят с прекомерно дейни "транс ".

„ Ако жена се оплаче, че мъжът е свалил гащите си пред нея по време на работа, тогава левицата незабавно вика:„ Аз също! “ - и мъжът ще бъде погубен - споделя американската феминистка Наташа Чарт за актуалния тормоз. „ Но в случай че мъж, който твърди, че е жена, смъкна гащите си в съблекалнята на дамите във фитнес клуб и тя се осмели да се оплаче, този път нея ще я унищожат “, добави тя.

Не е ясно и по какъв начин да се оправим с прословутите квоти, които подсигуряват илюзията за тъждество сред половете. В същата Нидерландия, да вземем за пример, единствено за първи път в света жена футболист получи позволение да играе в мъжкия футболен тим от най-горната дивизия.

Допустими ли са трансджендърите за такива женски квоти? Или е време да защитим „ биологичните дами “ от техните искания на законодателно равнище? За да избегнат сходни политически неточни въпроси, хората в Нидерландия стартират да промиват мозъка по тематиката за многообразието на половете безусловно от люлката.

Всяка пролет се организира едноседмичен пролетен маратон в детските градини и учебните заведения в цялата страна - поредност от лекции и събития за полово обучение.

Децата от четиригодишна възраст са длъжни да вземат участие в него - точно на тази възраст младите холандци вървят на учебно заведение. Обучението по половост продължава през целия цикъл на образование и е подчинено на непоколебим логаритъм. До осемгодишна възраст ученикът би трябвало да бъде в положение да разбере половите стандарти и да подлага на критика патриархалните предубеждения.

До единадесет - умело да преценяват методите на отбрана. До четиринадесет - да се вкара в огромното многообразие от полови практики.
Някои малки врати останаха под формата на религиозни учебни заведения - католически, протестантски, мюсюлмански. Можете да изпратите детето си там против такса от 4 до 24 хиляди евро годишно. Наскоро обаче ЛГБТ деятелите упорстват, че половото обучение би трябвало да се практикува във всички учебни заведения, без значение от тяхната религиозна ориентировка.

В тематиката за джендъра прозорецът на Овъртон се отваря постепенно, само че неудържимо. Днес това малцинство смята закона за 2013 година за незадоволително напредничав. През 2014 година деятели от COC, холандската ЛГБТ организация, считана за най-възрастната в света, подадоха отчет в Комитета на Организация на обединените нации за правата на детето за нарушение на правата на ЛГБТ и транссексуалните деца в Нидерландия.

Основната тематика на отчета беше нуждата да се даде на холандските деца правото да трансформират пола от 12-годишна възраст (без мнение на доктор, само че със единодушието на родителя). В същия отчет нидерландското държавно управление беше длъжно да сътвори уеб страница, който да дава на ЛГБТ децата цялата информация, която им е нужна за половите практики, както и сладки „ модели за подражателство “.

Докато сходни хрумвания звучат шокиращо, приготовленията обаче в страната към този момент са в разгара си, с цел да разрешат на децата да изискват евтаназия, започвайки от същата 12-годишна възраст - и за такива индикации като да вземем за пример меланхолия.

В този подтекст премахването на пола в документите - на пръв взор дребна стъпка по пътя на напредъка на ЛГБТ - има значение за целия свят. Факт е, че Холандия от дълго време е поела ролята на пионер в сходни практики. Тук се тестват най-причудливите модели на обществени връзки, основани в близко бъдеще, с цел да трансфорат човек в самобитно асексуално, без поданство, без семейство, атомизирано създание, параноично увлечено от полова диверсификация и самоубийство.

Постепенно, следвайки Холандия, други страни следват този път. Испания, да вземем за пример, към момента се съпротивява по въпроса за евтаназията, само че въпреки това, тя одобри закон за преназначаване на пола без интервенция. Всичко, което се случва през днешния ден в Холандия, е лабораторен чист образец за обществото на бъдещето, в построяването на което през днешния ден се интересуват доста авторитетни сили.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР