Представителите на Антъни Джошуа и Дионтей Уайлдър преговарят за два

...
Представителите на Антъни Джошуа и Дионтей Уайлдър преговарят за два
Коментари Харесай

Джошуа и Уайлдър преговарят за два мача помежду им през 2024

Представителите на Антъни Джошуа и Дионтей Уайлдър договарят за два мача посред им през идната година. И двамата боксьори в тежка категория ще се бият в една и съща вечер през уикенда.


Докато двамата ще би трябвало да се концентрират върху това, което им следва в събота – Ей Джей се изправя против Ото Валин, а Уайлдър го чака дуел с Джоузеф Паркър, лагерите им са почнали диалози за две срещи през 2024, като първата евентуално може да бъде през месец март.

Мениджърът на Уайлдър – Шели Финкъл, удостовери пред Sky Sports, че към момента няма договорка.

„ Нещата могат да се развият доста бързо. Да заключиш проектите на един боксьор за идващите 10 до 12 месеца е доста добра позиция за него, изключително в случай че пристигна с доходоносния контракт от мач с Уайлдър в Близкия Изток. Така че провеждането на две срещи несъмнено е дискутирана тематика. Март евентуално е месецът, към който сме се насочили. Мисля, че би трябвало да се случат много неща преди този момент. Разбира се, и двамата би трябвало да завоюват мачовете си в събота. В добавка, и двамата би трябвало да излязат без травми, защото физически проблеми ще компрометират мач през март. Ще бъде доста бързо да скочим незабавно на март, само че в случай че нито един от двамата не победи в идните си дуели, всичко ще стане ирелевантно “, сподели промоутърът на Джошуа Еди Хърн.


Ей Джей ще има и други варианти. При триумф над Валин, той ще стане кандидат за пояса на Международната боксова федерация (IBF), който евентуално ще бъде овакантен след конфликта сред Тайсън Фюри и Олександър Усик през февруари. Фюри и Усик се чака да имат и реванш по-късно през 2024, тъй че спечелилият от мача им няма да има опция да се бие против наложителния кандидат Филип Хъргович. В този случай, спечелилият от Джошуа – Валин може да бъде длъжен да се бие с Хъргович за вакантния колан.

„ Изборът е доведен до това дали искаш да се пробваш да станеш троент международен първенец в тежка категория или да се биеш в най-големия мач в бокса, нещо, с което Джошуа е привикнал. Въпреки че той желае да стане троент международен първенец, изкушението и ентусиазма да се бие с Дионтей Уайлдър е доста мъчно за занемаряване. Ако той добави победа над Дионтей Уайлдър към визитката си след такава над Ото Валин, и може би стигне до мач с Тайсън Фюри, Антъни Джошуа ще се е бил с безусловно всички значими боксьори в тежката категория по време на кариерата си и това е завещание, което не може да бъде изтрито. Нашата цел и нашата визия е следната – победа над Уайлдър и по-късно триумф над Фюри. И в случай че го стори, той евентуално ще стане най-великият боксьор в тежка категория на нашето потомство “, добави Хърн. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР