Представителите и кандидат-депутати на ГЕРБ Тома Биков и Александър Иванов

...
Представителите и кандидат-депутати на ГЕРБ Тома Биков и Александър Иванов
Коментари Харесай

ГЕРБ: Нищо с Румен Спецов не е наред, не може да бъде шеф на НАП

Представителите и кандидат-депутати на ГЕРБ Тома Биков и Александър Иванов не престават с опитите си да открият свързани лица с тогавашната компания на сегашния началник на Национална агенция за приходите Румен Спецов. Фирмата е била с 6 млн. оборот и над 1 млн. лева задължения към страната.

Двамата отидоха в село Черни връх в опит да намерят Валери Русинов, който в друга компания е съучастник на Данаил Николаев - лицето, закупило преди 5 години компанията на Спецов.

" Валери Русинов не живее тук от 10 година и не се е появявал. Това е човек, който е минал пешком пътя от Италия до България, тъй като не е имал пари за рейс. Последния път, когато са го видели в селото, е идвал пешком от Лом. Очевидно е професионален дебитор. Очевидно с Данаил Николов са професионални длъжници и част от скица за източване на парите на данъкоплатеца ", разяснява Тома Биков.

Той изрази безпокойствие какво ще откри инспекцията на прокуратурата, защото това се незаконни схеми, само че част от тях са законни. " Нищо със Спецов не е наред. Г-н Румен Спецов не може да бъде началник на данъчната администрация с такива бизнес сътрудници и с присъединяване си в такива схеми ", безапелационен е Биков.

" Ние няма да спрем със Спецов и в случай че си мислят, че ще го заметем под килима и ще го забравим - няма да се случи. Всяко знамение за три дни няма да е годно в тази обстановка, до момента в който този човек е началник на Национална агенция за приходите ", зарече се той.
https://www.facebook.com/PPGERB/videos/792173578339584/
Още при назначението на Румен Спецов за началник на Национална агенция за приходите от ГЕРБ се възмутиха и изнесоха информацията за съмнителна продажба на компания от страна на данъчния, която навежда на мисълта за укриване на отговорности към държавния бюджет. Финансовият министър Асен Василев даде обещание инспекция да бъде направена, само че до този миг резултат от такава не е изнесена.

Впоследствие Александър Иванов и Тома Биков намериха и демонстрираха седалището на някогашната компания на шефа на Национална агенция за приходите - " Гранекс Трейдър " ООД, в село Ялботина. От показаното стана ясно, че парцелът е ненаселен, постройката е полуразрушена, а дворът - мъчнопроходим.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР