Представители на здравните каси на Германия идват у нас на

...
Представители на здравните каси на Германия идват у нас на
Коментари Харесай

Ангелкова: Готвим договор за лечение с немски здравни каси

Представители на здравните каси на Германия идват у нас на посещаване в края на май, с цел да видят на място опциите за лекуване на техни заболели пациенти, разгласи в Баните министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя съобщи, че се приготвя сключване на контракт с немските здравни каси, за което интензивно работи министерството, дружно с Българския съюз по балнеология и спа туризъм, от три години.

" Благодарение на общите старания, които поставяме с Министерство на здравеопазването, се надяваме да подпишем контракт със здравните каси освен по линия на страни, само че да се включи и частния бранш ", съобщи Ангелкова.

При визитата си в България Баните и региона на Средните Родопи наложително ще бъде включен в обиколката, на което се разчита и за сключването на контракта, поради големите дадености за лекуване с минерална вода, здравен туризъм, климателечение, балнео и спа.

Анкелкова откри кръгла маса на тематика балнео, спа, здравен и еко туризъм на празника на Баните и минералната вода, който стартира през днешния ден. Баните е с най-големия балнеосанаториум на Балканите, а минералната вода постоянно ще притегля болните, защото оказва помощ за артрози и куп болести, както и за натравяния с тежки метали, означи шефът на балнеолечебницата в Баните доктор Алекси Каров. Той прикани страната да оказва помощ за целенасоченото развиване въз основата за вдишване на повече заболели, защото за последните години интереса към курорта нараства с голям растеж.

Ангелкова разгласи, че има капиталов интерес от Якутия да строи балнео клиника в Баните, с цел да има база за лекуване на техни сънародници. " Очакваме напълно скоро второ тяхно посещаване, в това число благоприятни условия за побратимяване, уповавам се да има съответен резултат до няколко месеца. Министерството на туризма ще поддържа напълно техните старания ", сподели Ангелкова.

Министърът съобщи, че целеустремено се работи за създаване на основните пазари, като кръглата маса с Министерство на здравеопазването на Германия в Берлин, в посока балнео и спа лекуване, извършена на 5 март т.г. " Такъв двустранен конгрес имахме с Русия във Велико Търново. На 14 май следва двустранен конгрес с американското посолство и американската комерсиална камара и представители от туризма в Съединени американски щати. Предстои подобен конгрес и с българо-немската камара, следва с Турция също подобен конгрес. Фокусираме се към пазари, които са основни за нас. На 31 май т.г. вършим огромен интернационален капиталов конгрес в Слънчев бряг, на който ще участват всички представители от основни пазари и от доста огромни капиталови фондове. Форумът е профилиран професионално за действително показване на планове и съответни благоприятни условия за вложения ", сподели министърът.

Ангелкова съобщи на кръглата маса, че Министерството си е сложило за цел тази година да разпространява целеустремено балнео и спа дестинации. Това ще бъде и главен акцен в плановете по европрограми, като към този момент започва план за поощряване на здравния туризъм. " Стартирали сме създаването в синхрон на националната тактика на продуктува тактика за балнео, здравен и спа туризъм. Друг значим миг т.г. е стартиралата през февруари самодейност 2019-та да е година на вътрешния туризъм, което ще даде опция на малко познатите туристически места в страната за разпространение. Това може да бъде употребявано като мотор на стопанската система в такива райони като Баните ", уточни министърът.

Тя съобщи, че задачата на министерството е да се насочва големия туристопоток сега, съсредоточен към огромните ни курорти, да посети и дребните курорти в близост, с цел да се основават благоприятни условия за развиване на стопанската система и в такива райони като Баните.

Министър Ангелкова, дружно с регионалния шеф на Смолян Недялко Славов и кмета на Баните Милен Белчев прерязаха лентата на новия център на Баните, изработен с 2 млн. лева целеви средства от страната.

Баните продължава да чества, посрещайки Гергьовден с доста обилна стратегия и национално забавление край новите си фонтани.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР