Представители на , за да обсъдят начини и формула за

...
Представители на , за да обсъдят начини и формула за
Коментари Харесай

Преговорите за мир в Украйна приключиха без обща декларация, но със съгласие за суверенитет за Киев

Представители на, с цел да обсъдят способи и формула за прекратяването на съветската война в Украйна. След няколкочасови разисквания и диалози при закрити врата срещата завърши, само че не с изключително огромен резултат.

Европейските дипломатически кръгове оповестяват, че е имало единодушие по съществени точки за спокойно решение, като " териториалната целокупност и суверенитет " на Украйна. След срещата обаче по този начин и не беше оповестено дефинитивно общо изказване.

Участващите страни включваха западни страни като Съединени американски щати, Германия и Япония, само че и по-необичайни представители като Китай, Индия и Южна Африка, както и разрастващи се страни.

От форума беше изключена една съществена страна - Русия, която по-рано въпреки всичко съобщи, че ще " следи " диалозите

Съобщава се, че Китай е взел участие “активно ” в дебатите и е изразил “положителни ” възгледи за възможна последваща среща от този тип. В изказването си ръководителят на бразилската делегация Селсо Аморим прикани за „ същински договаряния, които да включват всички страни “, в това число и Русия.

" Дори в случай че Украйна е най-голямата жертва, в случай че в действителност желаеме мир, би трябвало да включим Москва по някакъв метод в този развой “, съобщи Аморим, представен от Агенция Франс Прес.

Дискусията за мира в Украйна се организира на относително ниско равнище - тематиката беше разисквана от съветници по националната сигурност. Целта на срещата в Джеда беше " консолидирането на разнообразни мирни проекти " от Китай, Африка и Бразилия, да вземем за пример, с проекта от 10 точки, направен от Украйна, излиза наяве от изказване на немското държавно управление.

Планът на украинския президент Володимир Зеленски включва редица неща, само че най-важното от тях е цялостното евакуиране на съветските войски от украинска територия.

Срещата се тълкуваше и като опит на Киев да построи по-широка коалиция от дипломатическа поддръжка отвън главните си западни поддръжници, като се обърне към страни като Китай, Индия, Бразилия, Саудитска Арабия и други, които се пробват да поддържат връзки и с двете страни във войната.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР