Представители на южнокорейската делегация, която днес посети Пхенян, заявиха, че

...
Представители на южнокорейската делегация, която днес посети Пхенян, заявиха, че
Коментари Харесай

Северна Корея може да прекрати ядрената си програма

Представители на южнокорейската делегация, която през днешния ден посети Пхенян, обявиха, че Северна Корея е подготвена да се откаже от нуклеарната си стратегия, в случай че бъдат прекъснати военните закани против страната и се подсигурява нейната сигурност, съобщи американското издание „ Политико “.

От Синия дом (президентството на Южна Корея) потвърдиха информацията, като прибавиха, че ще проведат среща на върха със Северна Корея в края на април и че двете страни са се съгласили да основат директна телефонна линия сред офисите на своите водачи.

По време на срещата севернокорейският водач Ким Чен-ун се е съгласил да приключи военните проби по време на договарянията със Сеул и заречен да не употребява нуклеарни или стандартни оръжия против Южна Корея.

Ким е изразил своята „ твърда воля за пламенно и бързо възстановяване на връзките сред Севера и Юга и предпочитание да напише нова история на национално обединяване. “

След разпространяването на информацията се появиха спекулации, че скоро може да се проведат договаряния сред Вашингтон и Пхенян, на които да бъде разисквано нуклеарното разоръжаване на Корейския полуостров. От Съединени американски щати обаче обявиха, че досегашните опити за определяне на диалог са били неефективни и че всички варианти, в това число и военна интервенция, не престават да са на масата.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР