Представители на властите си противоречат къде е починал Ангел Христов,

...
Представители на властите си противоречат къде е починал Ангел Христов,
Коментари Харесай

Ангел Христов от братя Галеви е починал в частна болница според смъртния акт. От болницата отричат

Представители на управляващите си опонират къде е умрял Ангел Христов, прочут като единият от " братя Галеви ". Според Галина Палчева - служителка на ГРАО, която е издала смъртния акт, Ангел Христов е умрял в частната болница " Свети Иван Рилски " в Дупница. Според известие на МВР-Кюстендил и съгласно частната болница, Христов е умрял в дома си в село Ресилово.

Ангел Христов беше търсен с алена бюлетина на от 2012 година дружно с Пламен Галев. В неделя стана ясно, че Двамата са известни с прозвището “братя Галеви ”. Те бяха дефинитивно наказани при започване на май 2012 година на 5 години затвор за присъединяване в проведена незаконна група за рекет и изнудване, след което те изчезнаха безследно. Галев и Христов са някогашни барети от Дупница и живееха в първокласно имение в близкото село Ресилово.

Българска национална телевизия и БТВ цитират Палчева, която е старши експерт към гробищния парк в Дупница, че документът за гибелта е публикуван от МБАЛ " Св. Иван Рилски " 2003 в Дупница. Въз основа на този документ, тя е издала смъртен акт. При сравняване на данните от персоналната карта и смъртния акт разкрила противоречие. По персонална карта умрелият се споделя Ангел Христов Христов, а в смъртния акт е посочено името Ангел Христов Ангелов. Жената върнала документите за корекция в болничното заведение " Св. Иван Рилски " 2003 в града, откъдето е и публикуван документът за гибелта.

От болничното заведение поправили грешката си, удостоверявайки това с автограф и щемпел. По нейни думи персоналната карта на лицето е била изтекла през 2018 година А смъртният акт, съгласно специалистът, който го е съставил, се издава от общината, където е настъпила гибелта. В документа е посочено, че гибелта е настъпила вследствие сърдечна непълнота и солиден инфаркт на миокарда,

“Ангел Христов не е умрял в болничното заведение в Дупница, а в дома си, заобиколен от своето фамилията ”, сподели основният доктор на лечебното заведение доктор Ени Лефтеров. Той добави, че Христов е умрял към 22.00 ч. в петък вечерта. Бил е заобиколен единствено от брачната половинка си, сина си и щерка си. Дори и от защитата му не са знаели за гибелта му, до момента в който не почнала подготовка по погребението му.

По случая към този момент са формирани две следствия и е назначена аутопсия.

Първото следствие ще открива аргументите за гибелта и ще би трябвало да удостовери самоличността на Христов. Второто следствие цели да откри помагал ли е някой на Христов да се укрие в дома си в Ресилово и какъв брой време е траяло това.

“Братя Галеви ” бяха наказани по обвиняване, че са принудили Пламен Миланов от Дупница да им трансферира 50% от таксиметровата си компания " Сити транс " ООД, както и всеки месец да им предава половината от оборота си.

В края на 2015 година Миланов и млада жена бяха открити мъртви в помещение в Дупница без забележими следи от принуждение.

Смъртта на Ангел Христов идва скоро след убийството на друга знакова фигура от българския ъндърграунд - Красимир Каменов-Къро, който дружно със брачната половинка си в Кейптаун, ЮАР.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР