Представители на управляващата коалиция отричат да се обсъжда смяна на

...
Представители на управляващата коалиция отричат да се обсъжда смяна на
Коментари Харесай

Генчовска не е подавала оставка, нито има такова намерение

Представители на ръководещата коалиция отхвърлят да се разисква промяна на министри в кабинета.

„ Нито сме обсъждали, нито съм чула такова нещо - по този начин вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността, и водач на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова отговори на журналистически въпрос дали ще има лични промени в кабинета. Попитана за възможна оставка на външния министър Теодора Генчовска, тя отговори: „ Според мен е слух единствено и операция “.

Министърът на външните работи Теодора Генчовска не е подавала оставка, нито има такова желание, съобщи от своя страна депутатът от " ИТН " Станислав Балабанов.

Той дефинира като спекулации изказванията, появили се в обществените мрежи и в някои уеб сайтове, че министър Генчовска се готви да подаде оставка:

„ Това е безапелационна, безспорна неистина. Мога да ви уверя, че министър Генчовска си е на мястото. Въобще не се приказва и не се разисква подобен вид. Напротив. Утре ще има чуване в Народното събрание, с цел да разберем и другата истина, тъй като през последните дни министърът на външните работи на Германия също се позоваваше на подправена информация “, уточни Балабанов.

По думите му тя на следващия ден ще опише истината, с цел да обори погрешните изказвания, защото по време на война и необятно потребление на обществени мрежи една неистина изречена 100 пъти стартира да се приема като истина.

„ Министърът на външните работи на Германия използваше подправените вести във връзка с бързото присъединение на Северна Македония към Европейския съюз, след което се появиха

апели за оставка на министър Генчовска, която се била съгласила на някакви неща - и това е безспорна неистина ”, сподели още Балабанов.

Той обърна внимание и на това, че при гласуването на чуването на външната министърка, ”Продължаваме смяната ” и “Демократична България ” са дали своят вот “въздържали се “. 

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР