Представители на турския интелектуален елит в Германия, които през 2016

...
Представители на турския интелектуален елит в Германия, които през 2016
Коментари Харесай

Анкара плаши със съд представители на турския интелектуален елит в Германия

Представители на турския интелектуален хайлайф в Германия, които през 2016 година приканиха в отворено писмо управляващите в Анкара да се въздържат от ескалация на спора с кюрдите, са изправени в Турция пред наказателно гонене за „ терористична агитация “. Това оповестява баварският всекидневник Die Sueddeutsche Zeitung, представен от организация " Фокус ".
Съгласно публикуваните данни в полезрението на турските управляващи попадат към стотина души, като част от тях към този момент са получили обвинителните си актове . В документите се отбелязва, че под „ апелите за мир “ в отвореното писмо до Анкара се съдържа „ открита агитация в интерес на терористичната организация „ Работническа партия на Кюрдистан “ . Според основния прокурор на Истанбул, създателите са имали за цел да показват дейностите на турската страна като „ противозаконни “, „ разрушителни “ и „ незаконни “.
Откритото писмо до турското държавно управление с рецензия към политиката към Анкара с обитаемоте най-вече с кюрди райони на страната бе подписано от 1128 души. Посланието бе оповестено в Турция с уточнението, че в него се съдържа „ апел за мир “ . Действията на силите за сигурност в изброените райони бе жигосано като „ политика на заличаване и принудително преселване “. Президентът Реджеп Тайип Ердоган подложи на яростна рецензия създателите на писмото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР