Представители на туристическия бранш и жители на Приморско излязоха на

...
Представители на туристическия бранш и жители на Приморско излязоха на
Коментари Харесай

Бунт в Приморско заради лошия вътрешен път до Китен

Представители на туристическия отрасъл и поданици на Приморско излязоха на митинг поради неприятното положение на вътрешния път Приморско - Китен. Акцията стартира с наличие на мостовото оборудване, което е най директната връзка с ММЦ и Китен.

Жители на Приморско и локалният бизнес показват недоволството си от инфраструктурата в сектора, асфалтът е злепоставен, мостът не е ремонтиран повече от 20 години, а осветлението по него е нищожно, обявиха те пред БНР.

Преди дни злополука е затворила централният път Приморско-Китен и целият трафик се е наложило да бъде пренасочен отсам. По време на туристическия сезон правата е натоварена непрекъснато и локалните поданици упорстват за незабавен ремонт.

На един от плакатите, който са издигнали написа " Нищо повече от съвременна и безвредна инфраструктура ". Демонстрантите са безапелационни, че митингът не е политически.

Движението в този час не е затруднено, обезпечено е и полицейско наличие.

Организаторът на митинга Здравко Василев съобщи преди началото му:

" И в случай че нещо беше направено в предишни години като инфраструктура, в този момент сега е тотално занемарено. Почти всеки ден на пътя има някакви произшествия, тъй като кърпежите, които се направиха бяха повече от потресаващи, а пък тротоари, знаци, мантинели, тях даже ме е позор да ги разясня в какво положение са. На пътния сектор има още един сериозен миг, това е мостът над Дяволска река. Мостът има потребност от поддръжка, само че за голямо страдание и той е оставен на произвола на ориста ".

От община Приморско обявиха, че не са спирали частичните и неотложни поправки на асфалтовите настилки, тротоарите и осветлението, само че за главния ремонт на трасето е нужна и подмяната на ВиК инфраструктурата и мостовото оборудване, а мащабите на плана не са по силите им. Затова се търси външно финансиране по разнообразни стратегии.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР