Представители на Централен полицейски синдикат - МВР днес ще се

...
Представители на Централен полицейски синдикат - МВР днес ще се
Коментари Харесай

Полицейските синдикати се срещат с министър Стоянов, искат промени в ЗМВР

Представители на Централен полицейски профсъюз - Министерство на вътрешните работи през днешния ден ще се срещнат с новия министър на вътрешните работи Калин Стоянов. Във връзка с промените в министерството, които по този начин и не стартираха през последните две години, макар поръчките и обещанията на различнитеполитически обединения, синдикатът предлага няколко незабавни ограничения за възстановяване на цялостната активност и състоянето на Министерство на вътрешните работи. 
Прочетете още
Две от най- значимите точки са свързани с работата на пенсионираните чиновници, които не престават да работят в системата. " Предлагаме да бъде гласувана смяна в Закона за Министерство на вътрешните работи, с която да се даде опция служебното правно отношение да бъде прекъснато от органа по назначението с едномесечно предизвестиена чиновник по член 142 ал.1 т.1 от ЗМВР,който е упражнил правото си на пенсия за застрахователен стаж и възраст. По този метод ще бъде въведено уравновесено и поетапно освобождение на тези чиновници от министерството. С друга смяна в ЗМВР настояваме всички пенсионирани служители  по член 69 алинея 2 от КСО, които не престават да работят, да заплащат половината от дължимите осигурителни вноски към Национален осигурителен институт, тъйкато те са получили пенсия, за която Министерство на вътрешните работи заплаща по ЗМВР осигурителни вноски. Искаме да бъдат понижени и осигурителните вноски, които са неоснователни високи в размер на 74% "   разяснява ръководителя на синдиката Атанас Тафков. 

Синдикатите желаят също покачване на главната заплатас 20%, повишение на цената на ваучерите захранана 300 лв., качествени униформи и помощни средства, както и офис съоръжение, защото огромна част от нещата консумативите служителите на реда си ги купуват сами. Полицаите ще се борят и за подобряванена изискванията на труд на чиновниците на българо- турската граница. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР