Представители на таксиметровия бранш в Бургас настояват да им бъде

...
Представители на таксиметровия бранш в Бургас настояват да им бъде
Коментари Харесай

Таксиметровите шофьори в Бургас настояват за по-високи тарифи и шофиране в бус лентите

Представители на таксиметровия отрасъл в Бургас упорстват да им бъде обезпечена опция да употребяват бус лентите в града. Това излиза наяве от входирано в Общински съвет – Бургас писмо, с което се желае и гласоподаване на нови, по-високи цени за транспорт на пасажери , които да се актуализират от съветниците всяка година. 

Таксиметровите превозвачи предлага т минималната дневна цена да бъде обновена от 1,09 лв. на 1,25 лв. за километър пробег, а нощната - от 1,19 на 1,40 лв.. Сред претекстовете, които се показват в писмото, са високата инфлация и нарастването на цените на новите и използваните коли с най-малко 30 на 100. Липсата на нощен живот в Бургас и следствията от пандемията също оказват напън върху сектора, показват от там. 

" Отдавна настояваме да можем да използваме лентите за рейсове, които се построиха в Бургас. В пиковите часове ние пречим в допълнение на придвижването, а и ощетяваме клиентите си, които би трябвало да заплащат за престой в тапи. В същото време лентите за рейсове са съвсем празни. Ние нямаме никакви права, макар че правим публичен транспорт. За бус лентите от Общината се оправдават, че е належащо да се промени Законът за бус лентите, само че в това време тълкуванието на юристите е, че администрацията е тази, която може да смени закона ", сподели Снежана Никова, ръководител на Браншова организация на таксиметровите превозвачи и водачи в България. 

Искането за нови, по-високи цени , е импортирано в общинския съвет след извършена подписка измежду таксиметровите водачи и огромни компании, стана ясно от думите ѝ. Според Никова, спомагателна тежест за сектора ще окаже и наближаващата всеобща замяна на употребяваните в Бургас коли които са на над 15 години и по закон не могат да бъдат употребявани за таксиметров транспорт. Към момента на територията на регионалния център таксиметрови услуги оферират шест огромни компании. Снежана Никова разясни, че дружно с дребните сдружения броят им надвишава 20. 

И още: общината е определила оптималната дневна цена от 1 лев и 80 стотинки. Нощната цена е с оптимален предел от 2 лв.. От сектора показват, че съгласно техни калкулации оптималната дневна цена би би трябвало да е най-малко 2,13 лв. за километър пробег. " Но ние не можем да караме на 2 и нещо, тъй като джобът на българина не го разрешава. От години караме на дъмпингови цени ", сподели още Никова. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР