Представители на свиневъдния бранш у нас ще се срещнат днес

...
Представители на свиневъдния бранш у нас ще се срещнат днес
Коментари Харесай

Свиневъди: Европа е залята със свинско месо от Китай на ниски цени

Представители на свиневъдния отрасъл у нас ще се срещнат през днешния ден със служебния министър на земеделието, с цел да обсъдят незабавни ограничения за подкрепяне на бранша.

Заради влошената икономическа конюнктура до края на годината браншът чака загуби от порядъка на 70-100 милиона лв., както и всеобщи банкрути. и високите цени на тока, горивата и зърното вършат обстановката в сектора извънредно тежка и намесата на страната е неотложна.
 Свиневъди упорстват за незабавна среща със земеделския министър Свиневъди упорстват за незабавна среща със земеделския министър
Свиневъдите в България упорстват за незабавна работна среща с премиера и със земеделския министър. Тежката икономическа обстановка в бранш...

„ Помощта може да бъде под формата на спомагателна дотация, безлихвени заеми, зърно на по-справедлива цена от държавния запас “, сподели Венцислав Славов от Асоциацията на индустриалните свиневъди.

Принудителното умъртвяване на милиони свине в Китай поради чумата преди две години докара до увеличение на създаденото свинско в Европа. Китай обаче към този момент възобнови производството си.

„ Сега Европа е залята със свинско месо на ниски цени, които събориха, несъмнено и цените на създадените от нас животни “, изяснява Славов и признава, че ниските цени на свинското не се усещат от потребителите у нас.

„ Не се усеща за жалост. Цените по месарските магазини са много по-високи от цените на живите прасета. Някой по веригата прави много пари “, сподели още той, представен от БНР.
 Свинекомплексът в Голямо Враново отново почва да работи, шефът счита, че свинското би трябвало да поевтинее Свинекомплексът в Голямо Враново отново почва да работи, шефът счита, че свинското би трябвало да поевтинее
Свинекомплексът в Голямо Враново, който беше една от огромните жертви на епидемията от африканска чума по свинете, към този момент почва да работи....

Още от ИКОНОМИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР