Представители на Студентските съвети от различни градове се събират спешно,

...
Представители на Студентските съвети от различни градове се събират спешно,
Коментари Харесай

Студентски съвети се събират спешно за таксите

Представители на Студентските препоръки от разнообразни градове се събират незабавно, с цел да разясняват предлагането за нарастване на таксите за университетите.

Виктория Палигарова, която учи в Пловдивския университет, споделя, че 27 от 52 университета в страната няма да усилват семестриалните си такси. „ Остават обаче другите 25 университета, в които се чака нарастване. Ръстът, който ние чакаме, е сред 5 и 7%, а не 20, това би било фрапантно. Има доста специалности, освободени от такса. В другите университети са застрашени разнообразни специалности, по тази причина сме обезпокоени. В събота ще има заседание на Изпълнителния съвет на националното посланичество на Студентските препоръки, който ще повдигне въпроси за нарастването на таксите “, изясни тя пред NOVA.

До 18 април всички Студентски препоръки могат да разискват дружно със студентите нарастването на таксите. Те ще се срещат с управленията на университетите, с цел да изразят мнението си. Заради демографската рецесия ВУЗ-овете се тормозят да покачат таксите, с цел да не отхвърлен студентите. Освен семестриалните такси обаче, някои университети ще усилят и таксите за кандидатстване.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР