Представители на Студентските съвети от гр. Варна се срещнаха със

...
Представители на Студентските съвети от гр. Варна се срещнаха със
Коментари Харесай

Обединените варненски студентски съвети на среща с Община Варна

Представители на Студентските препоръки от гр. Варна се срещнаха със заместник-кмета по обучение, просвета и спорт- господин Павел Попов и шефа на дирекция " Образование и юношески действия “ Лилия Христова във връзка възродяването на Обединени варненски студентски препоръки.

На срещата участваха представители на Студентските препоръки от пет университета- ВСУ " Черноризец Храбър “, ВВМУ " Н.Й.Вапцаров “, Икономически университет, Медицински университет и Технически университет- гр. Варна.

По време на срещата се разясниха общите планове сред ОВСС и Община Варна, част от които са и годишните " Младежки начинания “, които Студентските препоръки взаимно с дирекция " Образование и юношески действия “, провеждат за студентите.

Младежите желаеха съдействието на управлението на Община Варна за обезпечаване на повече открити и закрити пространства, в които да организират разнообразни взаимни начинания и срещи, визирайки практиката на образователни заведения от други страни, се споделя в формалното прессъобщение.

Студентските препоръки към висшите образователни заведения във Варна ще могат и да употребяват Зала 17 и Концертната зала в Младежкия дом по график. Достъпна през летните месеци от май до октомври ще бъде и терасата на Младежкия дом.

Бяха наранени и проблемите на студентите и по какъв начин може да се усъвършенства парковото пространство пред общежитията. Друг проблем срещат и  студентите от Варненския свободен университет с градския превоз. Заместник-кметът уточни, че ще провери дали има опция за увеличение на курсовете на рейс № 9, който обслужва спирки наоколо до университета.

" Обединените варненски студентски препоръки стартира своята активност с помощта на взаимните старания на сътрудниците. Студентските препоръки имат желанието да работят дружно в името на студентската общественост в гр. Варна и да поддържат името " Варна-град на знанието “ - разгласи пред нас госпожа Доротея Николаева- заместник-председател на Националното посланичество на студентските препоръки и представител на Варненския свободен университет " Черноризец Храбър “
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР