Представители на страните от БРИКС се събраха в източната китайска

...
Представители на страните от БРИКС се събраха в източната китайска
Коментари Харесай

Страните от БРИКС ще се стремят да подобрят глобалното управление чрез по-тясно сътрудничество

Представители на страните от БРИКС се събраха в източната китайска провинция Дзянсу, с цел да споделят опит в ръководството и да обсъдят приобщаващ, уравновесен и взаимноизгоден световен модел на развиване.

Повече от 200 представители на страните от съдействието взеха присъединяване на събитието тази година. Темите на тазгодишните конгреси бяха „ Нов проект за съдействие в БРИКС, нова динамичност за световно развиване “ и „ По-тесни културни връзки за по-силни партньорства в БРИКС “.

„ Настоящата международна стопанска система е дестабилизирана и би трябвало да бъдат направени верни старания за нейното възобновяване. Едно от най-важните неща сега е да се подобрят световното развиване и ръководство. Страните от БРИКС независимо ще търсят способи за осъществяване на рационализация и ще взимат решения, които дават отговор на техните потребности за развиване въз основа на техните национални условия и просвета. “ Това съобщи на церемонията по откриването Ду Джанюен, президент на Китайската интернационална информационна група.

Експертите на семинара се съгласиха, че с цел да се тласне механизмът на БРИКС към по-високо равнище на по-тясно партньорство и по-широк обсег, би трябвало да има повече икономическо съдействие, държавна поддръжка и продан сред хората.

На семинара в четвъртък бяха оповестени два нови отчета за световното развиване и ръководство – „ БРИКС в световното ръководство: Нова роля и нов модел “ и „ Глобално изследване: Сътрудничеството на БРИКС в новата епоха на световното развиване 2022 година “

Докладите разкриват достиженията на механизма за съдействие на БРИКС в региона на световната политическа сигурност, стопанската система, търговията и финансите, устойчивото развиване и културния продан и обмена сред хората. Докладите демонстрират, че 81,9 % от хората в 25 огромни страни на пет континента са съгласни, че страните от БРИКС имат добър потенциал за ръководство.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР