Представители на страните от БРИКС (съюзът на Бразилия, Русия, Индия,

...
Представители на страните от БРИКС (съюзът на Бразилия, Русия, Индия,
Коментари Харесай

Страните от БРИКС предлагат алтернатива на долара и еврото

Представители на страните от БРИКС (съюзът на Бразилия, Русия, Индия, Китай и Република Южна Африка) разискаха приобщаващ, уравновесен и взаимноизгоден световен модел на развиване, излиза наяве след извършена в Китай среща на върха сред страните, предават международните организации.

Държавите от разрастващите се стопански системи изследва евентуалната конструкция на  нова валута, която да застане против $ и еврото, оповестява съветската държавна осведомителна организация Sputnik.

Заместник-председателят на Държавната дума - Александър Бабаков, счита, че препоръчаната опция на еврото и $ може да бъде подкрепена със злато, редкоземни метали или други активи, в това число крипто.

Новината идва, откакто Китай реализира първата си търговия с полутечен природен газ (LNG) с юани вместо с долари, предава Reuters.

Освен страните от БРИКС, няколко други страни, измежду които Саудитска Арабия, Аржентина, Иран, Индонезия, Турция и Египет, също показват интерес да се причислят към алианса.

Настоящата международна стопанска система е дестабилизирана и би трябвало да бъдат направени верни старания за нейното възобновяване,

е главният извод след извършената среща сред страните от БРИКС в Китай.

„ Едно от най-важните неща сега е да се подобрят световното развиване и ръководство. Страните от БРИКС независимо ще търсят способи за осъществяване на рационализация и ще взимат решения, които дават отговор на техните потребности за развиване въз основа на техните национални условия и просвета “, съобщи на церемонията по откриването Ду Джанюен, президент на Китайската интернационална информационна група.

Проучвания, оповестени по време на срещата в Китай, демонстрират, че 81,9 % от хората в 25 огромни страни на пет континента са съгласни, че страните от БРИКС имат добър потенциал за ръководство.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР