Представители на Спаси София, защитниците на Десислава Иванчева от Зелен

...
Представители на Спаси София, защитниците на Десислава Иванчева от Зелен
Коментари Харесай

Протест пред общината: Прави любов, не сгради

Представители на " Спаси София ", бранителите на Десислава Иванчева от " Зелен Младост ", талисманът на всеки митинг Йоло Денев група жители от " Обединена София " се събраха на митинг пред Столична община с искане да спре презастрояването на града. 
 Обединена София пред общината, до момента в който Фандъкова стопира градежи в Младост и Борисовата
Да ги поддържа пристигна омбудсманът Мая Манолова. Крайно време е да се постави точка на застрояването на градинки, междублокови пространства и паркове, безапелационна бе тя пред трийсетината души на митинга. Манолова съобщи още, че настояванията на протестиращите са изцяло обективни и в полза на София. Манолова акцентира, че има потребност и от промени в законодателството, тъй като презастрояване има освен в столицата, само че и в доста други градове. 

На митинга, който внесе подписка с настояванията си в Следствен отдел към окръжна прокуратура, пристигнаха и общински съветници от Българска социалистическа партия, както и Марта Георгиева от ДСБ. 

Протестиращите носеха плакати " Прави обич, не здания ",  " Не на застрояването ", " Искаме детски градини " и други От уредба прозвуча  " Хотел " Калифорния " - тъй като хотелите убиват София, изясни музикалният избор протестираща пред кореспондент на OFFNews. Част от думите на омбудсмана пък бяха заглушени от песента на Богдана Карадочева  София, моя обич, заради което звукът бе понижен. 

Пред кореспонденти Манолова съобщи, че към този момент губи самообладание, тъй като борбите й за правата на жителите се удрят в стена. На рецензиите й обаче бе подложено главно Народното събрание. 

Означава ли това, че ще се откаже да бъде омбудсман? Още не съм решила, отговори Мановола. Но решението доближава. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР