Представители на Софийска градска прокуратура и на СДВР-МВР дадоха брифинг

...
Представители на Софийска градска прокуратура и на СДВР-МВР дадоха брифинг
Коментари Харесай

Прокуратурата с потресаващи разкрития за убийствата в Лозен, в Чавдар била намерена...

Представители на Софийска градска прокуратура и на СДВР-МВР дадоха брифинг по отношение на двойното ликвидиране в Лозен, потресло цяла България.

Ето и какво обявиха проверяващите органи:

„ Досъдебното произвеждане е формирано в 4-ти август при положение на необходимост. То е за осъществено двойно ликвидиране по член 116, за което планува както пожизнен затвор, по този начин и пожизнен затвор без подмяна и отнемане от независимост от 15 до 20 години.

От 22:10 до 3:50 е осъществен оглед на мястото – конфискувани са материални доказателства – револвер с пълнител, в който е имало два патрона, облекла на Бояджиев, кутия с патрони и банкова карта с името на убитото момче.

Вчера дежурен арбитър е одобрил протокола за осъществените дейности. Проверен е и автомобилът на Бояджиев. На 5-и август е формиран протокол за освидетелстване на разположение с категорично негово единодушие. От него са взети и натривки от лицето. Иззето е и наличието на поднокътното пространство на всеки пръст.

Иззет е и клетъчен материал от устната му празнина. На 5-и август е осъществен оглед на местопрестъпление от 11:40 до 13:30. Намерено е умряло момиче на забележима възраст към 20 години.Същите дейности са осъществени и различен протокол на оглед за умряло момче на към 30 години.

В гр. София, ж.к. " Дружба " са открити движимости наубитото момче. Извършени са доста разпити на очевидци – както близки на обвинения, по този начин и близки на убитото момче и момиче. Назначена е съдебномедицинска експертиза.

Намерен е мобилен телефон на убитото момиче в ж.к. " Младост ". Близките й са го предали.

Къщата на Бояджиев е била претърсена. От дома му са конфискувани движимости, които имат значение за разкрива а оперативната истина – облекла и обувки. По обувките е открита кръв. В момента се открива дали тя е човешка и дали принадлежи на някой от убитите.

С експертизи ще се разбере дали по движимостите на обвинения има следи от биологичен материал от жертвите.По лицето на обвинения има частици, които водят до тезата, че в околните часове той е употребявал оръжие.

Има сведения, че гилзите, открити на мястото на престъплението, където е открит трупътна момче, съответстват с тези от револвера, открит в автомобила на Бояджиев.

Има рационални учредения да се счита, че Бояджиев е направил двете убийства. Той е притеглен в качеството на обвинен за убийството на две лица. Задържан е за до 72 часа. В понеделник ще бъде прегледано искане за задържане под стража.

Бояджиев самичък е декларирал, че е направил ликвидиране съзнателно през април 2022 година. Май месец 2023 година е бил приет за отговорен за това, че е направил, в съучастничество с други лица, лека телесна щета с хулигански подбуди. Поради обстоятелството, че към този миг той не е бил осъждан, законът задължава съда да го освободи от наказателна отговорност и да му наложи наказване санкция – 100 лв..

Установява се, че Бояджиев е обвинен по друго произвеждане. То касае породена гибел по несъобразителност. За това се планува наказване отнемане от независимост до 5 години.

БЛИЦ напомня, че Яна на 18 година и Ивайло на 27 година бяха убити край Лозен малко след среднощ в събота . За зверството бе арестуван 34-годишният Чавдар . Мъжът бе задържан наоколо до Бургас, след което е направил цялостни признания.

По данни на униформените той има предходни прегрешения и може да бъде наименуван патогенен измамник. През 2022 година е бил задържан за убийството на тогавашната си интимна партньорка, която по думите му инцидентно е удушил с колан по време на полов контакт.

След това обаче Чавдар е бил пуснат на независимост, най-малко до убийството в събота.

Към момента обвиненият е арестуван от органите на реда./Блиц.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР