Представители на Северна Корея се срещнаха с гостуваща беларуска делегация

...
Представители на Северна Корея се срещнаха с гостуваща беларуска делегация
Коментари Харесай

Северна Корея и Беларус засилват връзките си

Представители на Северна Корея се срещнаха с гостуваща беларуска делегация и дадоха обещание по-задълбочено съдействие, до момента в който Пхенян подлага на критика Съединени американски щати за опитите им да усилят натиска с " беззаконни " наказания, предава Ройтерс.

Заместник-министърът на външните работи на Беларус Евгений Шестаков и неговият севернокорейски сътрудник Им Чон Ил разискаха двустранното съдействие в секторите на стопанската система и културата, както и взаимната поддръжка на международната сцена по време на диалози в четвъртък, заяви севернокорейската държавна медия KCNA в петък.

Посещението е последното от поредност дипломатически обмени, откакто Пхенян отстрани рестриктивните мерки против COVID-19.

В изказване, предадено от KCNA, Ким Сон Гьонг, заместник-министър за интернационалните организации на Министерството на външните работи на Северна Корея, подлага на критика Линда Томас-Грийнфийлд, дипломат на Съединени американски щати в Организация на обединените нации, за скорошното й пътешестване до Южна Корея и Япония, наричайки глобите на Организация на обединените нации против страната му " безвластие ".

Припомняме, че Русия отхвърли годишното възобновяване на многонационалната група от специалисти, която през последните 15 години наблюдаваше използването на глобите на Организация на обединените нации, ориентирани към ограничение на нуклеарните и ракетните стратегии на Северна Корея.

Шестаков дойде в Пхенян във вторник, заяви KCNA по-рано тази седмица, без да дава детайлности.

От предишния месец севернокорейски делегации посетиха страни, в това число Китай и Виетнам, до момента в който делегации от Русия и Китай посетиха Пхенян.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР