Представители на сдружение Зелен Младост“ внесоха в президентската институция молбата

...
Представители на сдружение Зелен Младост“ внесоха в президентската институция молбата
Коментари Харесай

Внесоха в президентството молбата за помилване на Иванчева и 4000 подписа

Представители на съдружие „ Зелен Младост “ внесоха в президентската институция молбата за опрощение на някогашната кметица на регион „ Младост “ Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова, получили ефикасни присъди „ отнемане от независимост “ от третата и последна правосъдна инстанция, заяви Българска телеграфна агенция.

Искането за опрощение е съпроводено от подписка с към четири хиляди подписа, събрани на хартия и по електронен път, оповестиха от сдружението при внасянето на документите.

 
„ Те са почтени и набедени. Не заслужават нито час повече да прекарат в Сливенския затвор “, уточни Петър Кърджилов, представител на организацията. Той напомни, че Десислава Иванчева има малко дете, което скоро ще навърши една година и за което тя би трябвало да се грижи.

Кърджилов разгласи, че се приготвя и осведомителна галерия с протоколи от самия правосъден развой, която, съгласно него, ще потвърди пред обществеността тяхната непорочност.

Десислава Иванчева е наказана за рушвет на шест години затвор, 12 хиляди лв. санкция и отнемане от право да заема управителна държавна и общинска служба за осем години. Петрова е наказана на пет години затвор, 10 хиляди лева санкция и отнемане от право да заема служба за шест години. Петко Дюлгеров е наказан на четири години затвор, осем хиляди лв. санкция и е без право да заема служба за период от шест години.

Вицепрезидентът Илияна Йотова към този момент разгласи, че членовете на комисията по опрощение са доста съществени адвокати и ще прегледат случая по този начин, както всички останали случаи и ще бъде взето решение, напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР