Представители на САЩ се срещаха редовно със своите британски и

...
Представители на САЩ се срещаха редовно със своите британски и
Коментари Харесай

CNN: САЩ и Европа обсъждат примирие с Путин зад гърба на Украйна

Представители на Съединени американски щати се срещаха постоянно със своите английски и европейски сътрудници през последните седмици, с цел да обсъдят вероятните условия за преустановяване на огъня и преустановяване на войната с договаряния.

Това заяви CNN, базирайки се на осведомени източници.

Сред вариантите беше проект от четири точки, препоръчан от Италия в края на предишния месец. Това включва уговорката на Украйна към неутралитет във връзка с НАТО в подмяна на някои гаранции за сигурност, както и договаряния сред Украйна и Русия за бъдещето на Крим и Донбас.

Украйна не взе участие директно в тези полемики, макар уговорката на Съединени американски щати към правилото „ нищо за Украйна без Украйна “.

Служители на Съединени американски щати и Украйна настояват, че Съединени американски щати не оказват напън на Украйна да се ангажира с съответен проект или непосредствено упорстват за договаряния с руснаците.

Съществува обаче известно комплициране по отношение на това какви условия Съединени американски щати биха счели за уместни да предадат на Украйна за по-нататъшно разискване.

Посланикът на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Линда Томас Грийнфийлд сподели пред кореспонденти по-рано тази седмица, че италианският проект е „ една от самодейностите, които сигурно бихме желали да забележим като завършек на тази ужасна война и ужасни офанзиви против украинския народ “.

Но двама американски чиновници споделиха пред CNN, че Съединени американски щати в действителност не поддържат италианското предложение.

Във всеки случай американски и западни публични представители споделят, че нараства загрижеността, че в случай че руснаците и украинците не се върнат на масата за договаряния и не реализиран съглашение, войната ще се проточи – евентуално с години.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР