Представители на САЩ и Южна Корея обсъждат ефективни отговори“ на

...
Представители на САЩ и Южна Корея обсъждат ефективни отговори“ на
Коментари Харесай

САЩ и Южна Корея обсъждат ефективни отговори на различни сценарии с Пхенян

Представители на Съединени американски щати и Южна Корея разискват " ефикасни отговори “ на разнообразни сюжети, провокирани от Пхенян, в това число потреблението на нуклеарно оръжие, оповестява Reuters . Въпреки това Вашингтон не възнамерява да задейства нуклеарните си сили в взаимни учения с армията на Сеул заради обстоятелството, разкри почитан чиновник на американската администрация.

Съвместните нуклеарни маневри с Южна Корея биха били " извънредно сложни ", защото тя не е нуклеарна мощ, споделя източникът на организацията. В същото време Вашингтон и Сеул обмислят опцията за разширение на обмена на информация и мащаба на планирането на изключителни обстановки, както и провеждането на командно-щабни учения. Служителят добави, че Съединени американски щати и Южна Корея изследват разнообразни разновидности за справяне с политиката на Северна Корея, която провокира " възходяща угриженост “. Страните към момента не са се споразумели за времето на осъществяване на маневрите, само че те се възнамеряват " в обозримо бъдеще " и ще обгръщат сюжети, които надвишават нуклеарната сфера, акцентира представителят на американската изпълнителна власт. " Идеята е също по този начин да се опитаме да се уверим, че сме в положение изцяло да разгледаме цялостния набор от благоприятни условия, поради капацитета на КНДР, който те демонстрираха, както и техните изказвания “, разясни той.

Съветът за национална сигурност на Белия дом акцентира, че Съединени американски щати са решени да обезпечат разширено въздържане на Пхенян, а Вашингтон и Сеул работят върху " ефикасен съгласуван отговор на вероятни сюжети, в това число потреблението на нуклеарни оръжия от Северна Корея “.

В понеделник президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че Съединени американски щати и Южна Корея не разискват опцията за включване на американски нуклеарни сили в техните взаимни учения. В изявление за вестник Joseon Ilbo, южнокорейският водач на собствен ред акцентира, че Вашингтон и Сеул водят договаряния за осъществяване на взаимни учения с присъединяване на американските нуклеарни сили и взаимно обмисляне на техните интервенции.

На последното съвещание на пленума на Централния комитет на Корейската работническа партия водачът на Северна Корея Ким Чен Ун даде инструкции за създаване на нова междуконтинентална балистична ракета, която разрешава нуклеарна контраофанзива, и за основаване на всеобщо произвеждане на тактически нуклеарни оръжия. Той означи, че това е належащо в обстановка, в която " Южна Корея се трансформира в явен зложелател ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР