Представители на САЩ и Северна Корея (КНДР) имаха през уикенда

...
Представители на САЩ и Северна Корея (КНДР) имаха през уикенда
Коментари Харесай

САЩ и Северна Корея обсъдиха действията на Пхенян по ядреното разоръжаване

Представители на Съединени американски щати и Северна Корея (КНДР) имаха през уикенда следващ кръг договаряния на ниво специалисти в граничното населено място Панминчжон, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на южнокорейската организация Йонхап.

През юни тази година президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и севернокорейският водач Ким Чен-ун имаха невиждана среща на високо ниво, на която дадоха обещание да работят за прекратяването на нуклеарната стратегия на КНДР. До момента обаче не са реализирани подробни съглашения за осъществяване на това заричане, отбелязва Йонхап. Смята се, че на договарянията в уикенда са били разисквани идващите стъпки на Северна Корея към отвод от нуклеарното оръжие, както и и формалното преустановяване на Корейската война, траяла от 1950 до 1953 година, оповестява дипломатически източник, поискал анонимност. Той добави, че са били разисквани съответни ограничения, само че не заяви детайлности. Възможно е през тази седмица в Панминчжон да се състоят нови договаряния, съгласно същия източник.

Сеул и Пхенян се уговориха за нова среща на високо ниво в Панминчжон през идващия месец. В същото време някои медии оповестяват, че договарянията за нуклеарно разоръжаване са достигнали задънена улица. Вашингтон желае Северна Корея да предприеме съответни стъпки, само че управлението на КНДР приканва за политическа декларация, с която да се постави публично завършек на Корейската война. Наблюдатели означават, че Южна Корея желае срещата на високо ниво в Панминчжон да се състои по-рано, с цел да се реализира пробив.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР