Представители на руското посолство, бившият премиер (1995 – 1997 г.)

...
Представители на руското посолство, бившият премиер (1995 – 1997 г.)
Коментари Харесай

Виденов, Волгин и кадри на БКП: Русофобството доведе националната катастрофа през 1989 г.

Представители на съветското посолство, някогашният министър председател (1995 – 1997 г.) Жан Виденов, неговият заместител Дончо Конакчиев, журналистът Петър Волгин и някогашни фрагменти на Българска комунистическа партия разискаха измеренията на русофобството в България.

Конференцията се организира през днешния ден в Руския културно-информационен център. Срещата се провежда от Секция " Социални тактики и прогнози " към Института за проучване на обществата и знанието при Българска академия на науките. Първоначално тя бе обявена във фейсбук страницата на секцията, само че по-късно известието беше изтрито.

В началото на конференцията някогашният народен представител (1991-1997 г.) от Българска социалистическа партия проф. Ангел Димов съобщи, че русофобството е повода за третата национална злополука, настъпила след 1989 година Според него свалянето на държавното управление на Виденов през 1997 година е било държавен прелом, осъществен от непознати сили, с цел да се вкара колониалният валутен ръб.

" Научно обоснована е тезата, че битката с русофобите би трябвало да се води за отбрана на България ", безапелационен е професорът.

Според Димов русофобията лежи в основата на неоколонизаторската атлантическа политика, която се постанова от трансграничните капиталисти.

" Чрез нея се прави геноцид над българската нация ", съобщи той.

Бившият шеф на Института за метафизичен проучвания към Българска академия на науките проф. Васил Проданов изведе няколко аргументи за образуването на русофобството у нас.

На първо място, посредством него вътрешната политика основава облик на врага. Той даде образец с Румъния, Хърватия и Полша, където огромен % от популацията е антируски настроено.

Според Проданов русофобията е резултат на геополитическата позиция на Съюз на съветските социалистически републики, а в следствие на Руската федерация. Причината е, че Русия не дава опция да я подчинят с стопански или военни средства.

Професорът съобщи още, че за разлика от края на Първата международна война, когато капитализмът се е консолидирал посредством антисемитизъм, в този момент употребява русофобията.

Преподавателят от Пловдивския университет доцент Валентин Златев уточни, че социологията е потвърдила, че русофилите в България са 85%.

Според Златев русофобията се появява, когато изгубиш " логическа консистенция и визия за време, място, просвета и история " - тя не е обоснована. " Когато попитам къде е логиката Путин да убива Скрипалите, отговорът е, тъй като е неприятен ", съобщи той.

Доцентът дефинира русофобите в България като дребна истерична група.

" Зрялата русофобия не може да се осъществя без 10% неподправена идиотия ", безапелационен е Валентин Златев.

Проф. Иван Ангелов, някогашен консултант на Жан Виденов по икономическите въпроси, съобщи, че присъединението ни към НАТО и Европейски Съюз е едно огромно недомислие:

Без дейната роля на Русия България нямаше да съществува. Днес може би щяхме да бъдем провинция на Турция, да честваме непознати празници, нямаше даже да знаем за Кирил и Методий, за Паисий Хилендарски, за Ботев и Левски. Русия е единствената отбрана на православната вяра и славянската цивилизация.  
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР