Представители на руския военен контингент и кюрдските милиции в Сирия

...
Представители на руския военен контингент и кюрдските милиции в Сирия
Коментари Харесай

Руските военни в Сирия ще си сътрудничат с кюрдските милиции срещу джихадистите

Представители на съветския боен контингент и кюрдските милиции в Сирия оповестиха, че си сътрудничат в напъните за пречистване на джихадистите от териториите източно от река Ефрат.
Изявлението е изненадващо на фона на взаимните обвинявания и закани, които двете страни си размениха единствено преди три месеца, отбелязва Франс прес.
Днес Кремъл разгласи, че съветската авиация е бомбардирала близо 1 500 цели в помощ на кюрдите и съюзните им арабски племена. Операциите против терористите ще бъдат завършени до дни, увериха от съветското военно министерство.

Решението на сирийското държавно управление да отдръпна делегатите си от мирните договаряния в Женева слага поддържащата го Русия в конфузно състояние, съобщи представителят на опозицията Яхъя ал Ариди , представен от организация Ройтерс. По думите му Москва, която оказва помощ на сирийския президент Башар Асад , желае по-бързо дипломатическо решение на въоръжения спор. 
Ариди удостовери, че опозицията ще упорства и отсега нататък за отдръпването на президента Асад. Това искане накара държавната делегация да напусне Женева предишния петък.

От Дамаск към момента не са споделили дали ще се върнат на масата за договаряния, които се организират под егидата на Организация на обединените нации. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР